Semana Santa stuwt hotelprijzen in Andalusië omhoog

De Spaanse zon lokt nu het in Nederland onderhand meer op winter dan op lente lijkt. Terwijl bij ons de maximumtemperaturen onder de dubbele cijfers blijven steken en we te maken hebben gehad met een historisch koude nacht, is het het des te aangenamer om naar een plek te reizen waar het wel warm is. Zo stijgen de temperaturen in het zuiden van Spanje de komende week naar heerlijke waardes van 20 tot 25 graden. In Sevilla wordt het komend weekend waarschijnlijk zomers warm en ook voor Malaga staan er aangename temperaturen in het vooruitzicht. Mocht je naar Spanje willen reizen, reken dan vanaf volgend weekend op aanzienlijk hogere prijzen voor de hotelkamers. Ook de tarieven voor vliegtickets naar Spanje liggen dan ruim een week lang hoger dan normaal. De oorzaak van dit alles? De Semana Santa oftewel de heilige week. Dit is de week voor Pasen. Die wordt in verschillende Spaanstalige landen uitbundig gevierd. De Goede Week, zoals Semana Santa ook wel genoemd wordt, kent Spaanse regio Andalusië veel tradities. De vieringen trekken tal van binnenlandse en buitenlandse toeristen naar dit meest zuidelijke deel van Spanje.

Semana Santa in Andalusië

De Semana Santa begint op palmzondag en duurt tot en met eerste Paasdag. Dit jaar is dat van zondag 10 april tot en met zondag 17 april. Vooral in Andalusië worden er veel activiteiten rondom deze binnen het katholieke geloof bijzondere week georganiseerd. De Semana Santa overheerst dan het dagelijks leven in plaatsen zoals Sevilla, Córdoba, Granada, Málaga, Jerez de la Frontera en Cádiz. Aan het einde van de dag vinden er urenlange processies plaats, die duizenden toeschouwers hebben.

Hoge prijzen voor hotelkamers

Wil tijdens de Semana Santa wilt overnachten in Sevilla of een leuk hotel in Granada boeken? Reken dan op hotelkamerprijzen die een stuk hoger liggen dan normaal. In sommige gevallen betaal je het dubbele, het drievoudige of nog meer voor je slaapplek in Andalusië. Als je speciaal voor de Semana Santa naar Andalusië reist, dan is vroeg boeken aan te raden om de kosten enigszins binnen de perken te houden. Kom je puur voor het heerlijke weer, de voortreffelijke keuken en de prachtige bezienswaardigheden naar Andalusië? Overweeg dan om je vakantie na de heilige week te plannen.

Plaats een reactie