Turkije weer helemaal terug als vakantiebestemming

Voor wie het nog niet in de gaten had: Turkije is dit jaar enorm in trek als vakantiebestemming. Diverse berichten in de media laten weten dat de Turkse Riviera het komende vakantieseizoen op veel Nederlandse gasten mag rekenen. Je mag stellen dat Turkije helemaal terug is als vakantiebestemming. Sterker nog, misschien wordt 2022 een recordjaar als je kijkt naar het aantal Nederlanders dat dit jaar naar Turkije op vakantie zal gaan. In krantenberichten melden Turkije-aanbieders zoals Sunweb, Corendon en Vakantiediscounter dat het aantal boekingen afstevent op records.

Na corona

Voor Turkije is het loskoppelen van de coronacijfers van het reisadvies de belangrijkste sleutel voor het succes dit vakantieseizoen. Twee jaar lang gold er door COVID-19 een negatief reisadvies voor vakanties naar Turkije. Nu dat opgeheven is, weten de Nederlandse klanten Turkije weer helemaal te vinden als bestemming voor hun vakantie. Vooral liefhebbers van all-inclusive vakanties boeken nu massaal hun reis naar badplaatsen zoals Side, Antalya en Marmaris.
Inval Oekraïne zorgt voor lagere prijzen

In tegenstelling tot de algemene trend dat vakanties duurder worden, zijn de prijzen voor de Turkije-vakanties gemiddeld iets aan het dalen. Dat komt omdat de Russen massaal wegblijven uit dit ook voor hen zo populaire vakantieland. Dit komt vooral door de sancties tegen Rusland als gevolg van de inval in Oekraïne. Waar de vraag daalt, daar zakken ook de prijzen. Dat is vooral zichtbaar bij de pakketreizen die buiten de schoolvakanties aangeboden worden. Wie in de tweede helft van mei op het Turkse strand wil liggen, die kan dat met wat zoekwerk tegen zeer aantrekkelijke prijzen doen. Voor de meivakanties en zomervakanties liggen de prijzen een stuk hoger. Maar ook dan is Turkije in vergelijking met Spanje en Griekenland een concurrerend alternatief als het neerkomt op zon-, zee en strandvakanties. En goed weer is dankzij het warme mediterrane klimaat van Turkije vrijwel gegarandeerd.

Plaats een reactie