Kerstmarkten in Oostenrijk weer dicht

Met veel vertrouwen in een goede adventsperiode, sluiten de kerstmarkten in Oostenrijk vanavond na slechts 3 dagen voor in ieder geval 3 weken weer de stalletjes en leuke kraampjes. Geen Glühwein en geen typische kerstmarkt gerechten de komende drie weken op de Oostenrijkse kerstmarkten. Vanaf maandag 22 november gaat Oostenrijk als gevolg van de stijging van de besmettingen voor de vierde keer in een lockdown.

Doordacht veiligheidsconcept op de kerstmarkten

De organisatoren van de kerstmarkten hebben samen met de lokale overheden en het Oostenrijkse organisatie vergelijkbaar aan  de GGD een goed concept bedacht on de bezoekers te kunnen beschermen. Zo vinden alle kerstmarkten in Oostenrijk in de openlucht plaats is er meer ruimte dan gebruikelijk tussen de tientallen gezellige kraampjes en geldt er een 2G controle bij iedere kerstmarkt.  Zonder deze controle krijgt een bezoeker geen armbandje en wordt deze bezoeker niet geholpen bij bijvoorbeeld een glühwein stand.  Verder is er in Oostenrijk op dit moment sowieso sprake van een lockdown voor niet gevaccineerden.

Kerstmarkten in Wenen en Graz al geopend

De kerstmarkten in de steden Graz en Wenen waren grotendeels als geopend. In Graz de kerstmarkt op de Hauptplatz en op de Shlossberg en bij de kerstmarkten in Wenen bij de Stephansdom en natuurlijk de grote kerstmarkten bij het Rathaus en  Schloss Schönbrunn. Voor de ondernemers dus extra zuur omdat zij  toch waren hebben ingekocht en gemaakt hebben om te verkopen op de kerstmarkt.  Extra zuur voor deze standhouders is dat in beide steden het aantal besmettingen verhoudingsgewijs met de rest van het land lager ligt en theoretisch gezien een lockdown niet nodig is.

 

 

Plaats een reactie