Boetiekhotel Can Lluc op Ibiza breidt accommodatieaanbod uit

Ibiza heeft nogal een naam opgebouwd als partyeiland, maar dat beeld is slechts deels terecht. Op het overgrote deel van het eiland is het juist rustig en heerst er een ontspannen sfeer. Dat geldt zeker voor de omgeving waar het Can Lluc Boutique Country Hotel & Villas ligt. Dit pareltje is ver verwijderd van het massagebeuren dat zich concentreert langs de zuidkust en de hoofdstad Ibiza Town. Het kleinschalige hotel ligt in een vallei in het midden van het eiland op 2km van het dorpje San Rafael, in een groene omgeving. Het heeft 20 hotelkamers in het hoofdgebouw plus acht villa’s met kitchenette en twee vrijstaande huizen; villa Can Prats voor 4 personen dat op het landgoed staat en villa Can Jaume Curt voor 5 personen, met een eigen zwembad, op 1500 meter van Can Lluc. Dit aanbod wordt uitgebreid met zes moderne en strak ingerichte villa’s met een slaapkamer en zonder kitchenette, twee zijn er inmiddels opgeleverd, de overige vier zijn tegen de zomer van 2022 gereed. Voor nadere info over het hotel www.canlluc.com.

Nieuwe villa’s

De nieuwe villa’s met hun strakke design zijn een perfecte match met het ontwerp van de hotelkamers en de overige villa’s. Zowel de buiten- als binnenmuren zijn volledig in wit uitgevoerd, de villa’s hebben een modern interieur, een badkamer dat met een schuifdeur af te sluiten is van de slaapkamer, een terras met ligbedden zelfs een buitendouche in een patio. Alles is gelijkvloers en indien gewenst kunnen twee families of vriendengroepen de twee villa’s naast elkaar huren, ‘met een verbinding naar elkaar via het terras.

Boetiekhotel met agrotoerisme sfeer

Het boetiekhotel is het levenswerk van het echtpaar Lucas Prats en Tina Soriano die het 200-jaar oude landgoed samen met architect José Torres lieten verbouwen tot een luxueuze accommodatie. Het hotel opende zijn deuren in 2003. Naast een mooi zwembad is er een restaurant, een wellness en fitness ruimte, jacuzzi, en kan men yogalessen en massages boeken.

Ook liefhebbers van weelderige tuinen voelen zich hier thuis. Het complex ligt in een schitterende tuin met veel bloemen en palmbomen. De keuken van restaurant richt haar vizier op ecologische maaltijden en maakt gebruik van veel streekproducten.

Verken het eiland

De centrale ligging van het hotel is ideaal om het eiland Ibiza per auto te verkennen. De hoofdstad Ibiza stad ligt op 10km afstand en voor wie het drukke zuiden wil mijden, vindt in het noorden oases van rust en mooie stranden zoals Cala Xarraca en Cala de S’Aigua Blanca. Via de receptie kunnen veel activiteiten geboekt worden waaronder kajakken, paardrijden, fietsen, wandeltochten, of huur een boot, een Citroën 2CV of een Wrangler Jeep.

Plaats een reactie