Wintersport Oostenrijk gaat door

Yes, terwijl het nog officieel herfst moet worden kan mijn dag vandaag niet meer stuk. Komend wintersportseizoen in Oostenrijk gaat door. Helaas wel onder een paar voorwaarden, maar deze zijn niet echt bezwaarlijk.

Alle wintersportgebieden in Oostenrijk mogen open op voorwaarde dat de bezoekers zich aan de 3G regels houden, deze regeling is al sinds april van kracht in Oostenrijk en heeft zich al bewezen.  de 3G’s staan voor genezen, gevaccineerd of getest. Dit kun je met je app, je vaccinatiepaspoort of een briefje van de dokter (in het Duits of Engels aantonen.)

Er is in het komende skiseizoen alleen in de gesloten liften (dus gondels en cabinebanen) een mondkapjesplicht. Dit is helaas wel een FFP2 masker, van medische kwaliteit. Een das, sjaal of een buffy is niet geschikt als mondkapje dit seizoen.

Ook de après-ski gaat door,  vanaf 15 september werkt men in Oostenrijk met een stappenplan. Dat betekent dat men kijkt naar het aantal bedden in de ziekenhuizen die bezet worden gehouden door Covid-patiënten.  Mocht dit getal te hoog worden dan bestaat de kans dat de 3G in 2G wordt omgezet. Daarmee worden geteste personen uitgesloten. Dit zijn in de regel personen die zich nog niet hebben gevaccineerd en dus gevoeliger zijn voor het virus.  Zij worden door deze regeling dus tegen zich zelf beschermd.  In eerste instantie was er voor de après-ski nog sprake van een 1G regel waarbij alleen gevaccineerde personen mochten feesten.

Boek nu nog snel met 100 euro korting je wintersportvakantie

De nieuwe maatregelen werden vanochtend gepresenteerd in Oostenrijk en met open armen ontvangen door de skigebieden en hoteleigenaren in de wintersportgebieden. Dit was ook direct merkbaar in de boekingen van populaire bestemmingen.  Wie dus nog geen wintersport vakantie heeft geboekt doet er dus verstandig aan om direct te boeken.  sinds de bekendmaking van het nieuws is het aantal boekingen voor wintersportvakanties in een paar uur vertienvoudigd volgens mijn bron bij het reisbureau.

Plaats een reactie