Nederlanders op La Palma zijn veilig

Alle Nederlandse toeristen die op het Canarische eiland La Palma verblijven, zijn in veiligheid gebracht indien dat nodig is. De vulkaanuitbarsting van de Cumbre Vieja die gistermiddag startte was al voorspeld. Hierdoor kon het evacuatieplan snel in werking gezet worden. Verschillende plaatsen zijn geheel geëvacueerd, zoals El Paso en Los Llanos de Aridane. Ook toeristen die in de badplaats Puerto Naos verbleven zijn daar weggehaald of indien ze eigen vervoer hebben weggestuurd. Voor zover bekend zijn Nederlandse toeristen die in hotel Sol La Palma verbleven naar hotels elders op het eiland gebracht.

In totaal zijn ongeveer 5000 mensen geëvacueerd. Honderden van hen zijn vanuit Puerto Naos naar het nabijgelegen eiland Tenerife gebracht met een veerboot van Fred Olsen. Naar schatting zijn nog zo’n tweehonderd mensen onderweg van La Palma naar Tenerife.

Het vliegverkeer ondervindt nu wel wat hinder van de vulkaanuitbarsting. Tot het op grote schaal annuleren van vluchten of het sluiten van het vliegveld is het biet gekomen. De verwachting is dat de vliegtuigen van TUI aanstaande woensdag en zondag gewoon naar en van La Palma zullen vliegen. Hoeveel toeristen eerder dan gepland terug naar Nederland komen, is niet bekend.

Voor wie de komende week met TUI naar Puerto Naos op vakantie zou gaan, die kan omboeken (eventueel naar een ander hotel) of niet meer gaan.

Plaats een reactie