Gaat het oktoberfest in 2021 nog door?

Vorig jaar werd het Oktoberfest in München vrij laat als gevolg van de corona crisis afgezegd. De kansen dat er dit jaar een Oktoberfest plaats vindt wordt met de dag kleiner. De Burgemeester van München heeft de hoop in ieder geval opgegeven en gaat er van uit dat ook de 2021 editie van het grootste volksfeest ter wereld wordt afgelast.

Besluit in mei

Duitsland heeft van alle Europese landen ongeveer de strengste maatregelen genomen tegen de uitbreiding van het corona virus. Het land is al sinds december 2020 in een volledige lockdown. Winkels, hotels, restaurants en bars zijn al ruim 4,5 maand gesloten. Ook is er sprake van een avondklok en heeft de regering recentelijk de macht van de bundeslanden om de regels aan te passen door middel van wetgeving buiten spel gezet.

Het besluit of het Oktoberfest in München dit jaar doorgaat wordt in mei verwacht. Mocht het bierfeest toch doorgaan dan zou dat onder zeer strenge regels gebeuren met een extreem doordacht hygiëne concept. Maar of dat gaat werken op een feest waar bier wordt geschonken in pullen van minstens een liter is nog maar de vraag. Ook de Duitsers zijn na 1,5 jaar wel klaar met het virus en snakken naar versoepelingen en meer vrijheid.

Festivals afgelast

Andere festivals in Duitsland zoals Rock am Ring en Hurricane zijn al afgezegd en doorgeschoven naar 2022. Alle ogen zijn in Duitsland wel gericht op het ondertussen uitverkochte metal festival Wacken Open Air. Op dit moment werkt de organisatie aan een concept waardoor het festival in juli misschien toch doorgang kan vinden.

Plaats een reactie