Denemarken opent in vier fasen

In Engeland zijn de pubs weer open en dat zorgt voor een record omzet in de horeca. Nu wil ook Denemarken stap-voor-stap de corona restricties inclusief de reisbeperkingen verspoelen. Het doel is om de Denen ook weer toegang te bieden tot het buitenland en buitenlanders mogen Denemarken weer bezoeken. Één van de eerste versoepelingen gaat mogelijk komende woensdag al in.

Indeling volgens besmettingssituatie

De beperkingen worden in vier fases versoepeld. Vanaf komende woensdag raadt de Deense regering niet meer alle reizen naar het buitenland af. Landen en regio’s worden ingedeeld in kleuren en de kleur is afhankelijk van de besmettingsgraad. Wij bijvoorbeeld een land met code geel bezoekt hoeft na thuiskomst niet meer in Quarantaine. Ook worden zakenreizen en uitstapjes naar een eigen vakantiehuis in Scandinavië gemakkelijker. De eis voor een coronatest blijft echter nog wel bestaan.

Op dit moment kleurt de Deense Coronakaart nog rood voor grote delen van Europa waaronder Nederland.

Gevaccineerde toeristen zijn straks welkom

In Fase 2 mogen gevaccineerde toeristen uit de EU en Schengenlanden met een volledige vaccinatie en afkomstig uit een land met een aanvaardbaar aantal besmettingen zonder testen en een verplichte quarantaine naar Denemarken. Dat scheelt want bij veel bezienswaardigheden zoals legoland is een negatieve coronatest verplicht.

In de derde fase zijn dat ook vakantiehangers uit overige landen en in de vierde fase hoopt de Deense regering op de invoering van de Europese Groene kaart waar we vorige week al uitvoerig hebben geschreven.

Plaats een reactie