Met “Travel Pass App” wordt vliegen in corona tijden veiliger

De overkoepelende luchtvaartorganisatie IATA (afkorting van “International Air Transport Association”) heeft een handige app ontwikkeld die het vliegen in de toekomst Corona-veiliger en reizen naar een ander land gemakkelijker moet maken.

De “Travel Pass” -app is een digitale gezondheidspas die je helpt om weer sneller te reizen. Met het oog op de huidige corona situatie moeten vakanties weer veiliger worden gemaakt. Singapore Airlines is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die de “Travel Pass” gaat gebruiken als onderdeel van een tweede testfase.

Hoe werkt “Travel Pass”?

Alle belangrijke informatie over de bestemming die reizigers in Corona-tijden nodig hebben, wordt vermeld in de IATA-app. Denk hierbij aan de huidige toelatingsregels zoals keurings- en vaccinatiereglementen en de adressen van erkende coronatestcentra ter plaatse. Geregistreerde test- en vaccinatiecentra sturen de testresultaten en vaccinatiecertificaten van de reizigers rechtstreeks naar de app. Indien nodig kunnen reizigers deze informatie dan tonen. Volgens IATA is de “Travel Pass” bedoeld om reizigers te dienen als een soort “digitaal paspoort”. Ook vliegtuigpassagiers kunnen hun tickets in de app opslaan.

De overkoepelende vereniging van luchtvaartmaatschappijen hoopt dat de regeringen dankzij de app voldoende beveiliging hebben om “de grenzen te heropenen zonder quarantaine op te leggen aan aankomende reizigers”, aldus de IATA-website.

Singapore Airlines test de app

De eerste luchtvaartmaatschappij die de “Travel Pass” gebruikt, is volgens haar eigen verklaringen Singapore Airlines. Van vandaag tot 28 maart test de Aziatische luchtvaartmaatschappij de app in een tweede fase – dit keer op vluchten van Singapore naar Londen. Tijdens de eerste testfase eerder dit jaar gebruikte Singapore Airlines de IATA-app op vluchten tussen Singapore, Kuala Lumpur en Jakarta.

Singapore Airlines vraagt ​​momenteel alle “passagiers met een iPhone om de IATA Travel Pass-app te downloaden en een digitale ID aan te maken met hun profielfoto’s en paspoortgegevens”, aldus een actueel persbericht van Singapore Airlines.

Voorafgaand aan de vlucht kan de passagier een  Covid-19-test boeken bij een van de zeven deelnemende testlocaties in Singapore Ze worden vervolgens in de testlocatie geregistreerd met behulp van de digitale ID en de vluchtinformatie in de app. De testresultaten worden dan direct in de “Travel Pass” -app  weergegeven. Alle passagiers moeten hun status bevestigd in de app laten zien bij het inchecken op de luchthaven van Singapore.

Als het pilotproject met succes wordt afgerond, neemt de app vanaf medio 2021 het proces van de gezondheidscheck van Singapore Airlines over, meldt de luchtvaartmaatschappij in haar persbericht.

Plaats een reactie