Vakantiehuis van een particulier huren of op een vakantiepark?

Er even lekker op uit gaan tijdens een drukke periode of juist om weer eens samen te komen met vrienden en/of familie. Dat verdient een ieder vinden wij. Jezelf even terugtrekken in een vakantiehuis is vaak een de gekozen variant en dan vervolgens genieten van een onbekende omgeving en leuke dingen doen. Zo ontsnap je aan de dagelijkse sleur en verplichtingen. Hoe luxe je het wil maken ligt geheel aan jouw wensen. Maar waar ga je voor kiezen? Een vakantiehuis op een vakantiepark of juist een huisje van een particulier? Hieronder leggen we uit in welke situatie de keuze het best naar voren komt!

Opzoek naar de echte rust?

Voor privacy, rust en soms ook luxe kun je goed terecht bij een vakantiehuis van een particuliere verhuurder. Niet de drukte van een vakantiepark waar auto’s in en uit rijden, mensen voorbij lopen die avonds net iets te veel gedronken hebben of schreeuwende kinderen van andere gezinnen horen. Dat zie en hoor je niet bij een particulier huis. Daarnaast zijn de vakantiehuizen veelal in de meest prachtige, unieke en natuurlijke omgevingen gelegen, de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk ontspannen vakantie. Ga je voor een vakantiehuis in Nederland, of eentje in het buitenland?

Authenticiteit

Opzoek naar iets unieks? Dan is een vakantiehuis van een particuliere eigenaren het overwegen zeker waard. Deze vakantiehuizen zijn vaak in de stijl van de regio en hebben een eigen sfeer, waardoor je direct eigenlijk midden in de samenleving. Of het nou gaat om een prachtige kustplaats of om een idyllisch dorpje midden in de bossen, alle locaties hebben een eigen charme en staan garant voor een vakantie vol nieuwe belevenissen. De huiseigenaren kunnen je vaak veel vertellen over de omgeving. Denk aan leuke restaurantjes om te eten, waar je de mooiste natuurgebieden vindt, maar ook lekker genieten kunt van de streekproducten. Oftewel, een huiseigenaar is net een lokaal VVV-kantoor! Kortom: huur een authentieke boerderij, een knus appartement of een gezellige bungalow en beleef een vakantie om nooit te vergeten.

Vakantieparken

Ga je op vakantie met kleine kinderen? Dan kan het toch wel zeer makkelijk zijn dat ze zich goed kunnen vermaken en niet dagen op pad hoeven, wandelen, fietsen of naar musea te gaan. Op een vakantiepark kunnen ze heerlijk en onbezorgd spelen in de speeltuinen, naar het zwembad, naar de sportvelden om lekker te voetballen of vermaken met het animatieteam. Dit geeft niet alleen de ouders rust, dus vakantie, maar ook genieten kinderen van faciliteiten die ze normaal gesproken thuis niet altijd hebben. Daarnaast geniet je lekker van de horeca en speel je avonds een spelletje in het huisje of je gaat naar het activiteitencentrum om te bowlen. Je hoeft niet het vakantiepark af om leuke dingen te doen.

Plaats een reactie