Binnenkort weer naar Aruba?

Mogelijk dat het Caribische eiland Aruba op korte termijn naar ‘code geel’ gaat. Op het moment dat dat gebeurt kunnen wij Nederlanders weer voor vakanties naar Aruba vliegen. Volgens de Telegraaf zou de Arubaanse minister van Toerisme Dangui Oduber gezegd hebben dat het negatieve reisadvies voor Aruba volgende week opgeheven zou kunnen gaan worden. De coronastatistieken voor Aruba zien er op dit moment vrij goed uit. Het aantal actieve besmettingen in Aruba lag gisteren op 85. Op buureiland Curaçao, dat ruim anderhalf keer zoveel inwoners telt, lag dat aantal op 467. Aruba doet het momenteel dus een stuk beter dan Curaçao.

Aruba is een land dat behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Hierdoor behoort het tot de uitzonderingen van het ‘niet-reizen’-advies van het kabinet. De opheffing van code oranje is daarvoor een tweede voorwaarde. Nu het er naar uitziet dat dit mogelijk volgende week gebeurt, is er geen belemmering meer om een vakantie op Aruba te vieren.

Een code geel voor Aruba zou betekenen dat wij Nederlanders binnenkort naar drie in plaats van twee bestemmingen kunnen vliegen om van de winterzon te genieten. Naast Aruba zijn dat Bonaire en Curaçao. De verwachting is dat de reizen naar Aruba gemiddeld wel duurder zullen zijn dan die naar de andere twee eilanden. Aruba is traditioneel vanaf half december een dure bestemming. Dat komt mede door de Amerikanen die tijdens het feestdagenseizoen naar Aruba vliegen om van de stranden en het heerlijke weer te genieten. De daarop volgende eerste maanden van het kalenderjaar behoren tot de beste reistijd voor Aruba. Het hoogseizoen zet daardoor voort tot en met april.

Plaats een reactie