Fietsvakanties zijn ontzettend populair geworden in 2020

Er bestaan natuurlijk verschillende trends om te volgen waar het vakanties betreft. Naast het immer populaire ‘zon, zee en strand’ zijn city trips natuurlijk ook zeer geliefd. Maar er zijn ook mensen die met de camper een heel land doorkruizen, en er zijn mensen die een actieve vakantie willen en bijvoorbeeld gaan hiken in een natuurgebied. Het rare jaar 2020 is het jaar dat fietsvakanties ontzettend populair waren.

Veel vakanties binnen Nederland

Een goede verklaring hiervoor, is het feit dat veel meer mensen dan gewoonlijk voor vakantie in eigen land hebben gekozen. Het is een onzekere tijd waarin de situatie rondom het coronavirus erg veranderlijk blijkt, en die onzekerheid heeft een verregaande weerslag gehad op het hoogseizoen voor vakanties. Nederland leent zich natuurlijk uitstekend voor een fietsvakantie. We hebben hier immers een uitstekende infrastructuur voor fietsers en het is laagdrempelig, want iedereen in Nederland heeft een fiets en er zijn nauwelijks bergen waar je je tegenop moet vechten. Ook kun je in Nederland in een relatief kort tijdsbestek veel zien, omdat de afstanden niet erg groot zijn. Dat heeft veel mensen er dit jaar toe bewogen om met de fiets op vakantie te gaan naar een andere regio in het land.

Uit je hoofd komen

Actieve vakanties bieden iets wat andere soorten vakanties minder bieden, en dat is de mogelijkheid om volledig uit je hoofd te komen. Als je je bezig kunt houden met het volop actief zijn en je daar volledig op richt, vergeet je alles wat eigenlijk in de weg zit in je hoofd. Op die manier biedt ook een fietsvakantie een soort rust die je eigenlijk niet zou verwachten van een actieve vakantie. Veel mensen die zittend werk doen, hebben bovendien juist behoefte aan wat beweging, en een vakantie biedt daar dan de tijd en de ruimte voor. Mits men natuurlijk wel met de goede uitrusting voor een fietsvakantie op pad gaan om problemen en frustraties onderweg te voorkomen. Voor een complete fietsuitrusting kijk je op CAMPZ, zodat jij zorgeloos op pad kunt.

Naar buiten na de lockdown

Een andere reden waarom mensen in 2020 zoveel de fiets op gestapt zijn tijdens hun vakantie, is de lockdown die we voor de zomer hebben meegemaakt. Veel mensen moesten gedwongen thuiswerken en veel vertier buiten de deur was niet mogelijk. De behoefte is daardoor ontstaan om veel tijd in de frisse buitenlucht door te brengen. Een fietsvakantie biedt dat natuurlijk in overvloed. Daar komt bij dat we gedurende een aantal weken in de zomer natuurlijk hartstikke mooi weer gehad hebben dat zich uitstekend leende om in de buitenlucht te zijn.

Natuurlijk zijn er ook wel andere redenen te bedenken waarom fietsvakanties zo populair geworden zijn. Een voorname reden is bijvoorbeeld ook de opmars van de elektrische fiets. Steeds meer mensen kopen zo’n e-bike, waarmee langere afstanden fietsen een stuk laagdrempeliger wordt. Omdat die opmars nog niet gestuit is en het coronavirus helaas ook niet, ligt het in de lijn van verwachting dat fietsvakanties populair zullen blijven. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

 

Plaats een reactie