Een wereldreis om van te dromen. Onze tips

Reizen staat nu even op een laag pitje. Maar dat betekent niet dat je geen plannen mag maken. Je kunt nog steeds dromen van een wereldreis bijvoorbeeld. En aangezien dat niet zomaar een reis is, is een goede voorbereiding het halve werk. Dus nu je misschien toch wat tijd hebt, kun je mooi beginnen met je plan de campagne!

Regel vrij van je werk

Stap één is in gesprek gaan met je baas. Kun jij voor langere tijd vrij krijgen om je gedroomde wereldreis te maken? Als je genoeg vakantiedagen hebt, lukt het misschien. Anders kun je navragen wat de mogelijkheden zijn voor onbetaald verlof of een sabbatical.

Wie zit er in je huis?

Er vanuit gaande dat je voor een wereldreis wel even onderweg bent, is het handig om te bedenken wat je met je huis doet. Kun je het tijdelijk verhuren? Dan verdien je er ook nog wat aan! Je kunt altijd eerst in je eigen netwerk rondvragen of er iemand belang bij heeft. Dan voelt het vertrouwd en durf je ook makkelijker je spullen achter te laten. Misschien heeft 1 van je vrienden wel een broertje of zusje die gaat studeren in de stad waar jij woont. Bied onderdak aan voor de tijd die jij weg bent.

De administratie

Dit is misschien het minst leuke om vooraf te doen, maar kijk eens goed naar je financiële administratie. Wanneer jij voor langere tijd weg bent, kun je misschien sommige abonnementen opzeggen. Denk aan kranten, tijdschriften en de sportschool. Naast het opzeggen van diensten, moet je misschien ook kijken naar het activeren van zaken. Zoals een reisverzekering bijvoorbeeld. Als jij dan eindelijk in het vliegtuig stapt, weet je zeker dat je goed verzekerd bent. Voor een wereldreis is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Vaak weet je je retourdatum nog niet, en op die manier ben je niet afhankelijk van een einddatum van een reisverzekering.

De reis…

Nu komt het leukste onderdeel: de reis! Ook daar komt een heleboel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je bestemmingen: hoe ziet jouw route rond de wereld eruit?
  • Financiële haalbaarheid: reken uit of je uitgestippelde route haalbaar is.
  • De tickets: bepaal of je in 1 keer alle tickets koopt of steeds op een bestemming als je verder wil.
  • Visum: check of je in de landen waar je naartoe gaat een visum nodig hebt. Vraag het op tijd aan.
  • Vaccinaties: ook belangrijk om ruim van tevoren te checken.

En dan kan het aftellen beginnen! Check kort voor vertrek of er geen bijzonderheden zijn en geniet van je reis.

Plaats een reactie