Druktemeter Gelderland en Veluwe

Ga je de komende dagen op pad in Gelderland? Dan heb ik goed nieuws voor je. Alle ondernemers in het toerisme gebied werken namelijk de komende maanden samen. Samen vullen ze namelijk de data voor de druktemeter. Zo kun je heel snel op een handige kaart zien hoe druk het ergens in Gelderland is. Perfect dus voor een dagje naar Burgers Zoo, het openlucht museum of de Apenheul.

De monitor is zeer gebruiksvriendelijk en geeft dus snel en eenvoudig aan waar je de zonder veel problemen met de 1,5 meter afstandsregel kunt recreëren. Dat kan zijn aan één van de vele zwemplassen maar natuurlijk ook al fietsend over de Veluwe tijdens een fietsvakantie op de Veluwe.

De handige tool is ontwikkeld in opdracht van het Toerismebureau voor de Veluwe, Arnhem en Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische zaken is met de tool zeer  tevreden. “Als Nederlanders zich aan de gezondheidsadviezen houden kunnen we steeds meer mogelijk maken”  Het kabinet werkt dan ook intensief samen met de toerisme- en recreatiesector zodat een veilige vrijetijdsbesteding voor iedereen is weggelegd.

Hoe werkt de monitor

De site wordt door lokale experts dat zijn ondernemers, attracties, bezienswaardigheden, terrein=beheerders van onder andere de natuur en reacties gebieden drie keer per dag voorzien van een update. Deze experts geven op de site aan hoe druk het is. Dat gaat in drie categorieën. Druk, matig druk of rustig. Deze informatie wordt vervolgens automatisch gepresenteerd op de handige kaart van de provincie Gelderland.

Vergeet niet dat je trouwens bij veel attracties en bezienswaardigheden in Gelderland je kaartjes van te voren moet reserveren en een aankomsttijd moet aangeven. Zo kunnen attracties en bezienswaardigheden het verkeer en het maximale aantal bezoekers beter reguleren en kan men voldoen aan de regels die door de overheid zijn opgelegd.

 

Plaats een reactie