Coronavakantie? Ga toch fietsen!

Inderdaad ga lekker fietsen. De Corona crisis zorgt voor dat je een vakantie naar het Gardameer, of op de camping in Frankrijk wel op je buik kunt schrijven. Daarom is 2020 is het jaar geworden om Nederland te (her)ontdekken. En hoe kan dat beter dan met een fietsvakantie in eigen land?

Nederland heeft een uitstekend netwerk van fietspaden en omdat er duizenden kilometers aan fietsroutes is uitgezet is het een meer dan goed idee om dit jaar om een fietsvakantie in Nederland te plannen.

Of je nu vanuit één van de vakantieparken in Nederland vertrekt, kiest voor het gemak van een hotel met prima fietsvoorzieningen of gewoon met een tentje in de fietstassen op pad gaat. Het is een ideale manier om in je eigen tempo Nederland te ontdekken en vooral langs de mooiste dorpen en de prachtige Nederlandse landschappen te toeren.

Fietsvakantie in Nederland

Wist je dat je de Elfstedentocht ook met je tweewieler kunt doen? In 7 dagen fietsen je langs de 11 bekende steden en dorpen van deze legendarische schaatstocht.

Naast het voorbeeld hierboven zijn er nog veel meer mooie routes te doen in Nederland. In totaal kent Nederland namelijk 22 zogenaamde lange afstandsroutes. Deze gaan kris-kras door het land en hebben vaak een thema. Zo kun je bijvoorbeeld van Den Helder naar Sluis in Zeeland fietsen dat zijn 330 kilometers strak langs de Noordzee. Je fiets van badplaats naar vissershaven en komt langs de bijzondere bezienswaardigheden van Nederland zoals de Deltawerken, en de Noord-Hollandse waterleidingduinen.

Fietsvakantie met de elektrische fiets

Dankzij de elektrische fiets is een fietsvakantie voor iedereen mogelijk. Bij veel hotels mag je de fiets (gratis) opladen. Dat geeft toch weer wat extra gemak want ondanks dat Nederland lekker vlak is, is fietsen met tegenwind niet altijd even prettig.

Dus wie zijn vakantieplannen in het water ziet vallen kan altijd nog op ontdekkingstocht in Nederland. Met een fietsvakantie doe ook iets goeds voor het milieu.

Plaats een reactie