Geen oktoberfest in 2020

Geen oktoberfest in 2020

Het is nu officieel, gisteravond gonsde het al van de geruchten. Vanochtend heeft de minister president van Beieren bekend gemaakt dat er in 2020 geen Oktoberfest wordt gehouden in München samen met de burgemeester van de bierhoofdstad van Duitsland en de uitbaters van de biertenten is tot dit ingrijpende besluit gekomen.

“Met corona leven, betekend voorzichtig leven” volgens de beide heren. “Zolang er nog geen vaccin is, is het onverantwoord om meer dan 6 miljoen gasten te ontvangen vanuit de hele wereld.” Het risico is dus te groot om al deze grotendeels uit het buitenland afkomstige bezoekers in München op te vangen.

Bittere pil voor München

Het Oktoberfest is niet alleen een groot feest voor de bezoekers, ook veel bedrijven leven van de inkomsten van deze 3 weken. Vorig jaar behaalde de gastronomen op de Wiesen en de hoteliers in en om München een omzet van rond de miljard euro.

Normaal gesproken zou het Oktoberfest van 19 september tot 4 oktober plaatsvinden. Het afzeggen van het Oktoberfest komt vroeger dan verwacht, men wilde eigenlijk tot het laatste moment wachten. De opbouw van de biertenten begint namelijk pas in juli. Toch heeft de regering besloten om de beslissing eerder te maken om geen valse hoop te geven.

Het is niet de eerste keer dat het Oktoberfest niet doorgaat, Het is nu de 25ste keer dan het bierfeest niet doorgaat, de laatste keer was in 1948. Het is ook niet de eerste keer dat het Oktoberfest uitvalt vanwege een pandemie, in 1854 en 1873 werd het volksfeest vanwege de cholera afgezegd.

Plaats een reactie