Qantas test nieuwe non-stop verbinding met Australië

Qantas is weer een stapje dichterbij de lancering van een nieuwe vlucht. Nog dit jaar gaat de Australische luchtvaartmaatschappij een non-stop verbinding tussen Londen en Sydney testen. De vlucht duurt naar verluid ongeveer 18,5 uur en beslaat een afstand van ruim 17.000 kilometer.

De komende maanden staan in het teken van onderzoeken, er zijn drie onderzoeksvluchten aangekondigd.Deze vluchten dienen er voornamelijk voor om de nieuwe Boeing Dreamliner 787 te testen op de lange afstandsroutes.   Naast de vlucht tussen Sydney en Londen is ook een vlucht tussen Sydney en New York gepland.

Deze vluchten gaan zodra ze gelukt zijn direct de geschiedenisboeken in. Het zijn namelijk de eerste rechtstreekse vluchten tussen deze drie steden.

De testvluchten maken deel uit van het “project Sunrise” Tijdens de testvluchten worden namelijk gezondheidsgegevens verzameld van de bemanning en enkele passagiers. In samenwerking met twee universiteiten (Sydney en Monash) worden alle passagiers en bemanningsleden aan boord voorzien van meetapparatuur. Deze apparatuur meet onder andere de slaappatronen. Verder houden de worden drank-en eetcconsumptie bijgehouden en de fysieke activiteit van de passagiers. Het is namelijk erg belangrijk om te weten hoe mensen reageren op een vlucht van bijna 19 uur.

Non-stop naar Perth in het Westen van Australië

© Qantas - directe vlucht tussen Londen en Sydney

Het is nog niet gezegd dat deze non-stop vlucht ook werkelijk wordt opgenomen in de dienstregeling van Qantas. Momenteel vliegt Qantas wel rechtstreeks tussen Londen en Perth. Deze vlucht duurt 16,45 uur en is één van de langste non-stop vluchten op de wereld. Voor deze directe vlucht betaal je ten opzichte van een vlucht met een tussenstop ongeveer 40% meer.  Daarvoor krijg je in de economy wel meer beenruimte, een goede stoel en een zelfbedieningsbar in het toestel.  Verder zijn alle stoelen uitgerust met USB aansluitingen en een stopcontact om je laptop op te laden.

 

Alle foto’s bij dit artikel zijn van © Qantas.

Plaats een reactie