besparen op je wintersportvakantie

Een beetje wintersport vakantie is al snel net zo duur als drie weken al-inclusive in een Grieks resort of aan de Spaanse Costa. Tel je alle kosten voor eten, drinken, skipas, skiles en de huur van je uitrusting bij elkaar op dan schrik je best wel. Dan heb ik het nog niet over de reis naar de sneeuw gehad.

Heb je net die toffe wintersport aanbieding gevonden alle gezinsleden of vrienden bij elkaar verzameld en ook nog eens een week gevonden dat iedereen mee kan. Dan kan het sparen beginnen. Toch zijn hier alvast van tipjes om wat te besparen op je wintersport vakantie.

 1. Kies de liftpas die bij je past
  Veel skigebieden werken samen met elkaar, maar ga je echt al die pistes af die 50 km verderop liggen?De meeste wintersporters hebben al genoeg aan de 100 km die bij de voordeur liggen. Vergelijk de prijsverschillen goed en vraag jezelf goed af of je het wel nodig hebt.
 2. Kook een paar keer zelf
  Heb je een appartement geboekt met een keuken? Kook dan gewoon een paar keer zelf. Een snelle pasta is zo gemaakt en super voedzaam.  Probeer een grotere supermarkt te vinden. Deze zijn vaak voordeliger dan de kleine dorpswinkels.
 3. Stop onderweg niet bij een wegrestaurant
  De reis van bijna 1.000 kilometer doe je voornamelijk over de Duitse autobahn. ondanks de tientallen wegwerkzaamheden kan het best lekker doorrijden. Alleen soms moet je even plassen, heb je trek in een koffie of iets warms om te eten. Stop dan niet langs de snelweg maar duik een dorpje in. Daar vindt je altijd wel een Gasthof waar je voor weinig lekker kunt eten. Want een schnitzel langs de autobahn kost al snel 20 euro en dan heb je niks bijzonders.
 4. Koop je uitrusting na het skiseizoen
  Wil je nieuwe skischoenen of misschien wel een nieuw paar ski’s of een snowboard? Kan deze aankoop wachten tot na het seizoen? Doen! Zodra de lente begint willen de wintersportwinkels namelijk van de voorraden af. Wedden dat je dan een leuke aanbieding kunt vinden.
 5. Boek niet in tijdens de kerst of voorjaarvakantie
  Deze is natuurlijk een beetje flauw, heb je geen schoolgaande kinderen dan zijn dit wel de weken waarin je kunt besparen.  vooral de laatste weken van januari zijn erg stil en drukken de prijzen in de alpen enorm. Terwijl de condities meer dan perfect zijn.
 6. Vergelijk de prijzen op internet
  De beste aanbieders van wintersportvakanties kun je vinden op het internet. Op wintersport-aanbiedingen.net kun je de prijzen van de aanbieder goed vergelijken.
 7. Kies een kleiner skigebied
  Ondanks dat steeds mee skigebieden fuseren met elkaar zijn er nog genoeg kleinere skigebieden te vinden. Vooral in Oostenrijk is dat nog het geval. Deze gebieden boeten absoluut niet in in gezelligheid of voorzieningen. Alleen zijn de skimogelijkheden misschien wat minder uitdagend.  Dat drukt dus wel de prijs van een skigebied.  De Grote skigebieden zoals het Zillertal, Wilder Kaiser, Deux Alpes kunnen stuk voor stuk rekenen op veel bezoekers en daar zijn dan ook de prijzen na.

Met deze tips kun je makkelijk wat euro’s besparen op je wintersportvakantie. Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk op de piste zit in een klein hoekje en kan zeer kostbaar zijn indien je met de helikopter van de berg gehaald moet worden.

Trouwens… laatste nabrander, bespaar niet op je skikleding zoals de heren op de foto. Het is daar boven op de pistes best wel koud 😉

Plaats een reactie