Songkran: het familiefeest van Thailand

Het Songkran festival staat weer voor de deur, een absolute must op de bucketlist van iedere reiziger. Door heel Thailand wordt van 13 tot 15 april het Thaise Nieuwjaar gevierd. Het Songkran festival wordt gezien als ultiem familiefeest waar locals en toeristen samen het nieuwe jaar vieren. Het is een van de belangrijkste festivals van het land.

De belangrijkste traditionele activiteit bij de viering is het wassen van Boeddhabeelden in lokale tempels met geparfumeerd water. Dit water wordt opgevangen en vervolgens heel voorzichtig over de handen van oudere familieleden gegoten. Het wordt gezien als een ritueel voor geluk. Overal in het land kun je terecht voor een mooie inleiding van het Thaise Nieuwjaar, uiteraard in de grote steden maar ook in regio’s zoals Sing Buri, Kalasin en Chanthaburi.

Zin in een feestje?
Dan ben je in deze periode in heel Thailand aan het goede adres, maar vooral Bangkok is the place to be. De hoofdstad van Thailand staat vanaf 13 april volledig in het teken van ‘Grand Songkran Celebrations’. Daarnaast gaan er duizenden mensen uit hun dak tijdens het grootste gay dance festival van Azië georganiseerd door ‘Circuit 2018’. Net als in de rest van Thailand wordt het straatbeeld vooral gedomineerd door de vele watergevechten waarbij droog blijven echt geen optie is. Overal is het feest en kijk vooral niet gek op als iemand poeder in je haar probeert te smeren en “Sawa Dee Bhee Mai!” roept, oftewel Vrolijk Nieuwjaar! Songkran is het perfecte festival om feest te vieren en plezier te maken en dat allemaal in het land van de glimlach.

Plaats een reactie