Voor een korte vakantie naar Mallorca zocht in een huurauto, gewoon een klein ding waarmee ik over het eiland kan scheuren. een fiatje 500 of een VW Up zouden al genoeg zijn voor mijn plannen op het eiland.

laat je niet belazeren met autohuur

Tijdens een zoektocht op google werd mijn aandacht getrokken door bovenstaande aanbieding. 8 dagen lang een huur auto voor nog geen 35 euro!!! Hoe is het mogelijk!! Daar kan ik zelf mijn eigen auto niet eens voor onderhouden.

Bij de keuze van de auto krijg ik al snel een super voordelige upgrade  voor een grotere auto aangeboden, niet nodig dat kleintje is goed genoeg voor het eiland.

Verzekeringen

950 euro borg autoKijk daar komt het eerste adertje onder het gras vandaag, de 33 euro, daar komt nog eens 141 euro bij voor een Super Relax Cover verzekering, dan is alles gedekt volgens de verzekering en krijg ik er ook nog eens gratis een hulpdienst bij. Dat kost dan wel bijna 18 euro per dag extra.  Neem ik de verzekering niet, dan komen bijna alle kosten voor mijn eigen rekening, zelfs motor problemen en de garage kosten moet ik zelf betalen of voorschieten in het geval van pech.  Neem ik de extra verzekering trouwens niet af dan wil de verhuurder gelijk € 950 borg met mij aftikken.

Mega aanbieding

om het nog interessanter te maken kan ik een priority check-in boeken,  voor slechts 20 euro extra mag ik de rij voor de balie overslaan en dus voorkruipen. Ik voel mij vereerd, maar een beetje raar voelt het wel.

Benzine truc

Het lijkt Hans Kazan wel, want ik kijk nog even verder en bij de auto zit een Smart Flex Fuel System (de marketing medewerker komt vast bij een wasmiddelen leverancier vandaan) Want ik mag namelijk de auto terug brengen zonder vol te tanken terugbrengen naar het depot.  Als ik de kosten wil zien van het tanken word ik subtiel doorgeleid naar een PDF in het Spaans, en laat dat nu net een taal zijn die ik niet versta of kan lezen. Met google translate kom ik dan toch nog een heel eind, en voilà dat tanken kost onder aan de streep nog eens € 49 extra, als je beseft dat een Fiatje 500  35 liter is en een liter benzine op Mallorca €1,12 mag kosten is dan is je tankje dus voor geen 3  tientjes gevuld (er vanuit gaande dat je de tank niet leeg rijdt)  daar verdient de verhuurder dus nog eens 20 euro aan.  Ik kan de auto niet boeken zonder deze speciale benzine “aanbieding”  want zo wordt het gebracht.

Onderaan de streep

De auto is dus  geen 33 euro voor een week, maar opgeteld zit ik op: 273 euro’s. Dat is dus bijna 9 x meer dan de prijs waarmee ik begon tijdens de boeking.

Eerlijk is eerlijk, deze prijs is wel redelijk in verhouding met je eigen auto, en de winst die een verhuurder moet maken. Toch hou ik niet van dit soort trucs om een auto te verhuren en laat ik dit soort verhuurders maar links liggen en kies voor een partij welke niet op deze wijze zijn waar probeert te slijten.