Waarom geen negatief reisadvies Egypte?

Vol verbazing lees ik de berichten over de reisadviezen voor Egypte en het al dan niet kosteloos kunnen annuleren of omboeken van vakanties naar Egypte. Ik begrijp dat bepaalde gebieden in Egypte gevaarlijker zijn voor toeristen dan andere gebieden. Maar wat ik niet begrijp is dat de luchthaven van Hurghada als veiliger gezien wordt dan die van Sharm el-Sheikh. Waarom worden vakanties naar Sharm el-Sheikh (tijdelijk) geannuleerd terwijl Nederlandse toeristen wel gewoon naar hun all-inclusive hotels aan de oostkust van Egypte gevlogen worden.

Wie kan ons garanderen dat een nieuwe aanslag niet mogelijk is? Wi zegt dat het vliegveld van Hurghada wel veilig is? De terroristen zijn in geheel Egypte actief. Hoewel er een grotere concentratie is op het schiereiland Sinaï, zitten er ook elders in Egypte terroristen. 

De afgelopen jaren heeft Egypte bewezen een politiek instabiel land te zijn waar westerlingen in toenemende mate risico lopen. Het neergestorte vliegtuig is niet het eerste incident dit jaar. Het is wel het grootste geval van terreur, waardoor er eventjes veel meer aandacht uit de politiek en door de media aan geschonken wordt.

Het probleem is echter structureel en lijkt alleen maar groter te worden. In de tussentijd halen de reisorganisaties Egypte niet helemaal uit hun vakantie-aanbod en is het misschien wel wachten op de volgende aanslag. Hoeveel slachtoffers moeten er vallen totdat het in het westen doordringt dat Egypte geïnfecteerd is door mensen die maar op één ding uit zijn: geweld. En dan het liefste onder mensen die juist voor hun ontspanning naar Egypte reizen. Zieke geesten die een geloofsovertuiging misbruiken als excuus voor gruweldaden. Dit is volgens mij geen vakantiebestemming waar je met je gezin of geliefde op vakantie moet willen gaan zolang het niet veilig is.

2 gedachten over “Waarom geen negatief reisadvies Egypte?”

  1. Ik had het niet beter kunnen verwoorden, ik ga wel naar een landal of zitten ze daar ook al?

  2. Er is maar een maatschappij die geen toeristen meer naar Egypte vervoert tot medio december.
    Zij doen dit om commerciële redenen, en niet uit veiligheidsoverwegingen aldus de woordvoerder van Cor en Don.

    Het probleem zit hem in bagagecontrole en daarom worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen door de maatschappijen die op hurghada en marsa alam vliegen.

    Verder zijn ze bij I.S ook niet gek, ze weten dat een volgende aanslag in een ander land veel meer impact zou hebben.
    Verder lijkt het westen belang te hebben bij he voortbestaan van I.S,het moet toch niet zo meilijk zijn om 40.000 beesten uit te roeien!

Plaats een reactie