Liefdesmuur in Antwerpen

De tijd dat je met je liefje naar het bos ging om een hartje in een boom te kerven lijkt voorbij.
Wie in Parijs, Rome, Boedapest of Keulen is geweest kent het fenomeen waarschijnlijk wel. Verliefde stelletjes die hun eeuwige liefde voor elkaar bezegelen door een hangslotje met hun initialen aan een brug hangen. Een leuk en gezellig gezicht al die hangslotjes, maar in sommige steden verboden en worden dit soort acties zelfs beboet door de overheid. Gelukkig zijn er altijd romantici die hier een oplossing voor hebben. Zoals de liefdesmuur in Antwerpen.

Toen Bart de Beule zijn geliefde een aantal jaren geleden ten huwelijk vroeg op het dak van het Sportpaleis bezegelden zij hun liefde door het plaatsen van een liefdesslotje. Dit teken van liefde speelt nog steeds een grote rol in hun leven. Toen Bart in de krant las dat bepaalde steden boetes uitdelen voor deze romantische daad besloot het koppel het heft in eigen handen te nemen.
De binnenhuisarchitect koos de Tavernierkaai als locatie voor de liefdesmuur. Het toeval wil dat Steff Grumiau op dat moment op zoek was naar een thema voor zijn nieuwe horecazaak. Toen de twee met elkaar in aanraking kwamen was Grumiau direct enthousiast en werd er besloten de liefdesmuur een aantal meter op te schuiven tot op het terras. Grumiau ging hierbij zelfs zo ver dat hij zijn zaak vernoemde naar de liefdesslotjes.
La Maison Clic’Eau vind je aan de Tavernierkaai die gelegen is langs de Schelde. Aan de noordzijde van het terras hebben zij een liefdesmuur neergezet; een groot hekwerk met in het midden een hart. Op het terras achter de liefdesmuur staat de levensgrote ‘A’ van Antwerpen.

Alle verliefde stelletjes mogen hier de verklaring van hun eeuwige liefde aan elkaar ophangen, een bezoek aan het restaurant is dus niet verplicht. Denk er wel aan je eigen liefdesslotje mee te nemen, die zijn hier (nog) niet verkrijgbaar.

Plaats een reactie