Schatzoeken in de Ardennen

De Ardennen heeft haar bezoekers veel te bieden. Een breed scala aan bijvoorbeeld cultuur, maar ook activiteiten en culinaire belevenissen zijn een significant onderdeel van het Ardense genieten.
Cultuur en natuur gaan hier hand in hand. En het leuke is dat deze twee ook heel goed te combineren zijn en gevormd kunnen worden in een avontuurlijke belevenis voor het hele gezin wanneer je op zoek gaat naar schatten en verborgen aanwijzingen. Dit is een leuke manier om er met een gezin of een gezelschap op uit te trekken. Schatzoeken kun je overal doen wanneer je gaat geocachen.

Wat is geocachen precies
Geocachen is een activiteit die zich vrijwel altijd buitendeurs afspeelt. Het is de bedoeling dat je doormiddel van coördinaten op zoek gaat naar een verborgen plek waar je een doosje of een capsule kunt vinden met daarin een papiertje waarop je je naam kunt zetten en vervolgens op de website van geocaching je vondst kunt loggen. Het is een hobby die over de hele wereld door vele mensen wordt beoefend en dus ook in de regio van de Ardennen zijn vele caches te vinden.

Cultuur en natuur
Caches kun je overal vinden. In elk dorp of stad zijn meerdere caches gemaakt door liefhebbers van dit spel. Vaak worden deze caches ook gekoppeld aan de bezienswaardigheden van de omgeving waar de cache is gelokaliseerd. In de Ardennen vind je dus tal van caches in de steden en dorpjes, maar ook in de natuur.

Een gewone of een multi
De fanatiekere geocachen kan zijn hele vakantie inrichten rond zijn hobby. Zo zijn er caches waar je naartoe kunt doormiddel van de coördinaten in de geven in je GPS. Er zijn ook caches waarbij je eerste vragen moet zien op te lossen alvorens je de coördinaten kunt bemachtigen. Dit laatste maakt geocachen zo leuk. Vaak gaan de vragen over de omgeving en leer je er ook weer wat bij.
Een andere leuke variant zijn de multicaches. Je begint bij een bepaalde locatie waar je een eerste vraag krijgt die je naar een nieuwe locatie leidt waar je ook weer een vraag moet oplossen. Zo kunnen er enkele tot vele zogeheten ‘waypoints’ zijn in een Multicache. Het uiteindelijk doel is natuurlijk om de het kistje of de capsule te vinden. In de Ardennen betekent dit vaak dat je tijdens een multicache op een hele leuke manier een dorp of stadje leert kennen of dat je een prachtige wandeling door de natuur kunt maken.

Vooral het speurwerk en het element dat je op zoek moet naar een schat maakt het ook voor kinderen een zeer leuke gebeurtenis waarbij ze ook nog eens kennis kunnen maken met de gevarieerde cultuur en natuur die Ardennen herbergt.
Het vinden van zo’n schat is een leuke beloning en soms zit er ook nog iets leuks in het doosje wat je mag meenemen door het te ruilen voor iets anders. Ervaar de Ardennen eens door op zoek te gaan naar een schat!

Plaats een reactie