Een weekeindje Luxemburg

Een stedentrip is vaak een leuke manier om een stad te verkennen. Je hebt er vaak maar een paar dagen voor nodig en je zult je geen moment vervelen. Soms is een land echter zo klein in omvang dat dezelfde formule als een stedentrip van toepassing kan zijn. En als zo’n land dan ook nog eens een beetje in de buurt ligt, zodat je kunt genieten van de vrijheid van je eigen auto, dan zit je natuurlijk helemaal goed. Laat nou niet zo heel ver van Nederland het Groothertogdom Luxemburg liggen. Een Klein land met een prachtige hoofdstad, maar ook een mooie omgeving met nog tal van andere leuke plaatsen die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Vervoer
Luxemburg heeft een prima openbaar vervoersysteem. Er rijden zowel treinen als bussen die je naar alle uithoeken van dit kleine land brengen. Dus op zich heb je geen auto nodig. Eigen vervoer geeft je natuurlijk wel meer vrijheid bij zowel het reizen naar en van je bestemming terug naar huis, als bij het verkennen van het prachtige kleine land. Je kunt in ieder geval altijd wel weer terug raken bij je hotel of andere verblijfplaats.

Luxemburg stad
De hoofdstad van Luxemburg is het gelijknamige Luxemburg. In 1908 werd de grootste stenen boogbrug ter wereld voltooid. Het gaat hier om de Adolphsbrug. Inmiddels is dit niet meer de grootste brug ter wereld, maar nog altijd één van de mooiste. Naast deze mooie brug zijn ook de Kazematten zeer kenmerkend voor deze statige stad. De kazematten zijn een grote aaneenschakeling van ondergrondse militaire vestigingen. Tijdens de beide wereldoorlogen hebben de kazematten als schuilplaats gediend voor 35.000 burgers. Naast de prachtige geschiedenis van deze kazematten bepalen ze ook zeer het hedendaagse beeld van het oude centrum van Luxemburg stad.

Luxemburg buiten
Naast de stad is er nog veel meer Luxemburg om te bezoeken. Het is misschien niet een heel groot land, maar nog altijd voldoende groot genoeg om mooie landschappen te presenteren. Je kunt er bijvoorbeeld prima wandelen en fietsen. Zelfs voor meerdere dagen. Naast de prachtige natuur zijn er ook nog andere plaatsen die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Echternach is een voorbeeld van één van die interessante plaatsen in Luxemburg. Het is de oudste stad van het land en heeft dus mooie oude gebouwen en veel geschiedenis. Buiten de hoofdstad is dit de meest bezochte stad door toeristen. Er zijn nog tal van andere leuke en interessante plaatsen in Luxemburg.

Al met al kun je je in Luxemburg makkelijk een paar dagen vermaken. Zeker de hoofdstad alleen al is een dag of twee dagen de moeite waard. Neem daarbij nog de vele leuke plekken in de rest van het land en je weekend zal makkelijk gevuld worden.

Plaats een reactie