Skiën in Dubai

Wie dacht dat het onmogelijk zou zijn om te kunnen skiën in de woestijn heeft het mis. Omdat niets te gek is in Dubai werd in 2005 Ski Dubai geopend in het Mall of the Emirates. De indoor skihal heeft een oppervlakte van 22.500 vierkante meter en is 25 verdiepingen hoog. Het park beschikt over 5 pistes, de langste piste is 400 meter lang en overbrugt een hoogteverschil van 60 meter. De hal beschikt zelfs over de enige zwarte overdekte piste ter wereld. Deze piste heeft een hellingshoek van maar liefst 35 graden.

Aangezien de meeste mensen er niet aan denken om winterkleding mee te brengen wanneer ze op vakantie gaan naar Dubai kun je hier warme kleding, handschoenen en een helm huren. Natuurlijk kun je hier ook skies en snowboards huren; aan alles is gedacht. Voor de beginnende wintersporter worden er lessen georganiseerd die je zowel individueel als in groepsverband kunt volgen. De lessen worden gegeven op de zogenaamde beginnershelling. De geoefende wintersporter kan zich vermaken op de eerder genoemde zwarte piste of in het 3000 vierkante meter grote funpark. De opstelling van de boxen en schansen in dit funpark worden met regelmaat aangepast, zodat je steeds weer een nieuwe uitdaging aan kunt gaan in de sneeuw van Dubai. Aan de kleintjes is ook gedacht; er zijn een rodelbaan en een speciaal snowpark voor kinderen te vinden in Ski Dubai.

Praktische informatie

Ski Dubai is 365 dagen per jaar geopend. Van zondag tot en met woensdag is het park geopend van 10:00-23:00; donderdag van 10:00-00:00; vrijdag van 09:00-00:00 en zaterdag van 09:00-23:00. Houd er wel rekening mee dat de kassa’s een paar uur eerder dan de sluiten. Voor 2 uurtjes pret op de helling betaal je omgerekend ruim €45,- Elk uur dat je langer blijft kost ruim €12,-. Je kunt ook een dagkaart aanschaffen, deze kost €75,-. Kinderen tot 12 jaar betalen een lagere entreeprijs. Voor het snowpark dien je apart te betalen. De kosten hiervoor liggen op ruim €30,-.

Plaats een reactie