Dubai Mall

Het grootste winkelcentrum ter wereld vind je in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai Mall werd geopend in 2008 en biedt ruimte voor maar liefst 1200 winkels. Het totale vloeroppervlak van het winkelcentrum bedraagt meer dan 500.000 vierkante meter; dat staat gelijk aan ongeveer 70 voetbalvelden. Heel toepasselijk is het grootste winkelcentrum ter wereld gevestigd in de hoogste toren ter wereld, de Burj Khalifa staat in hartje Dubai en is 828 hoog. In Dubai Mall vind je in het atrium het grootste aquarium (gevuld met 10 miljoen liter water) ter wereld. Vanwege al deze duizelingwekkende gegevens wordt Dubai Mall ook wel het winkelcentrum van de superlatieven genoemd.

Hoogtepunten

Door zijn centrale ligging is Dubai Mall uitstekend te bereiken. Zowel vanuit het oude Dubai in het noorden als vanuit de Marina in het zuiden ben je ongeveer een half uurtje onderweg. Met het enorme aanbod aan winkels kun je hier met gemak een paar dagen shoppen. In Dubai Mall vind je voornamelijk ketens van internationaal bekende merken, zoals Marks & Spencer, Bloomingdales en Debenhams. Maak vooral een rondje over de Gold Souk op de begane grond. Je vindt hier meer dan 200 juweliers die de meest fantastische creaties verkopen.
In Dubai Mall is ook genoeg vertier voor de hele familie te vinden. Zo kun je gaan schaatsen op de Dubai Ice Rink, het themapark SEGA Republic bezoeken of een filmpje pakken in Reel Cinemas. Dit bioscopencomplex telt maar liefst 22 zalen.

Aan de buitenzijde van Dubai Mall kun je de Dubai Fountain bezoeken. Hier worden tijdens de middag en avond verschillende shows gegeven waarbij het water op het ritme van de gespeelde muziek uit de fontein spuit. Dit zorgt vooral ’s avonds, wanneer de fontein wordt verlicht voor spectaculaire beelden. De Burj Khalifa is met zijn 828 meter letterlijk een hoogtepunt van Dubai. Ook raden we je aan even door te lopen naar Souk al Bahar. Dit winkelcentrum is helemaal opgezet in Arabische sferen en is een ‘must see’ wanneer je Dubai bezoekt.

Plaats een reactie