Prijzen ruimbagage stijgen weer

De telegraaf noemt het een “kofferoorlog”  ik noem het gewoon de zoveelste poging om de reiziger een poot uit te draaien.  Vanaf april stijgen namelijk de prijzen voor ruimbagage bij de bekende lowcost luchtvaartmaatschappijen zoals, Corendon, Arke en Transavia. Deze keer doet zelfs KLM mee.

De prijzen voor een koffer in de buik van het vliegtuig stijgen totaal zonder enige schaamte, waar Corendon de prijs verhoogt van 6 euro naar 8 euro  verhoogt KLM de prijs van een koffer schaamteloos van 15 naar 20 euro.

De prijsstijging is volgens een woordvoerder van een luchtvaartmaatschappij te danken aan de grote concurrentie van alle lowcost aanbieders en diegene die een koffer wil meenemen wil daar dus graag voor betalen. Het geld wordt tenslotte niet meer verdient op de tickets maar op de aanvullende diensten.

Recentelijk hoorde ik van een bekende welke voor een lowcost maatschappij werkt dat men momenteel alle toestellen aan het ombouwen is. Door de ruimte van het toilet aan boord te verkleinen met ongeveer 11 cm!! kan men 2 rijen extra stoelen in een toestel proppen, over alle rijen wordt de beenruimte slechts minimaal kleiner maar men kan wel 12 extra passagiers in het vliegtuig proppen.

Dalende olieprijs

Tot op heden heb ik nog weinig gehoord over het aanpassen van de ticketprijzen als gevolg van de dalende olieprijzen. Dat terwijl de maatschappijen wel direct moord en brand schreeuwen en met brandstofsupplementen gaan werken zodra de prijs in korte tijd stijgt. Uit alles blijkt dat de klant op plek 3 staat en het uitmelken van de passagier tot een corebusiness is geworden.

Vergelijken loont

Absoluut vergelijken en desnoods uitwijken naar andere luchthavens loont zich. Zojuist boekte ik een ticket naar München met de KLM en een koffer betaal ik voor het weekend van 24 tot 28 april ruim 170 euro inclusief een koffer, Doe ik deze zelfde vlucht met Lufthansa dan ben ik voor € 165,00 klaar. Waarbij de koffers bij Lufthansa inclusief zijn. KLM geeft met deze prijzen aan op de Europese vluchten zich vooral te richten op de zakenreizigers die met slechts één stuk handhandbagage kan reizen. Want zonder koffer is de KLM vlucht ruim 30 euro goedkoper.

Plaats een reactie