Leukste musea van Frankrijk

In vakantieland bij uitstek Frankrijk zijn tal van musea te vinden. We hebben op de deze pagina een aantal van de leukste musea van Frankrijk omschreven, opdat je weet waar je zijn moet.

Louvre
Eén van de bekendste en één van de leukste musea van Frankrijk is het Louvre. Dit museum is één van de grootste ter wereld en is gevestigd in de Franse hoofdstad Parijs. Het museum is ondergebracht in een oud paleis, dat daarvoor dienst deed als kasteel.
De collectie van het Louvre is werkelijk waar immens, de tentoonstellingsruimte beslaat 60.000 vierkante meter en biedt ruimte voor 35.000 werken.

Centre Pompidou
Het Centre Pompidou is tevens gevestigd in Parijs en is een museum voor moderne kunst. Dit straalt het gebouw zelf al uit. Het opvallende gebouw is namelijk opgetrokken uit een wirwar van pijpen en buizen met verschillende kleuren. Naast een grote collectie moderne kunst huisvest dit museum ook een tweetal bibliotheken.

Orsay
Het Museum van Orsay behoort zeker tot één van de leukste musea van Frankrijk. Dit museum is gevestigd in een schitterend gebouw langs de Seine en bestrijkt de geschiedenis van de Westerse kunst tussen 1848-1914. De collectie bestaat uit voornamelijk impressionistische werken van onder andere Cézanne, Gaugin, Monet en van Gogh.

National de Prehistoire
Het nationaal prehistorisch museum ligt in het centraal zuidelijke deel van Frankrijk en ligt op een rots boven het dorp Les Eyzies de Tayac. Het museum is ondergebracht in een vesting uit de 16de eeuw. In 2004 werd het museum uitgebreid met nieuwe gebouwen. In het museum leer je alles over het leven in de prehistorie. Door middel van audiovisuele materialen leer je onder andere over de gereedschappen die zij maakten en gebruikten. Vooral wanneer je en gezin met kinderen hebt is dit één van de leukste musea van Frankrijk.

La Piscine Roubaix
In Noord Frankrijk in de plaats Roubaix vind je het museum van kunst en industrie. Dit museum is ondergebracht in een voormalig art-deco zwembad. Dit zeer ongewone museum behoort tot de leukste van Frankrijk. Het centrale bad is in tact gebleven en het water weerspiegelt de werken die langs de kant van het zwembad staan. Zelfs in de douchecabines worden werken tentoongesteld!

Plaats een reactie