De bootjes van Gent

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en is erg geliefd als dagbestemming om cultuur en historie te snuiven. Eén van de meest ontspannende manieren om deze prachtige stad te ontdekken is vanaf het water. Terwijl je in een open bootje heerlijk kunt genieten van de zonnestralen vertelt een gids over de historie van alle bezienswaardigheden die je tijdens je boottochtje tegenkomt.

Waterwegen

Gent is de bloeiende stad geworden die zij is vanwege de aanwezigheid van de verschillende waterwegen die door en om de stad stromen. Tijdens de middeleeuwen waren het vooral de laken-, katoen- en wolindustrie die hoogtij dagen vierden in Gent.
In Gent zijn er diverse rederijen te vinden die rondvaarten aanbieden met verschillende opstapplaatsen die verspreid over Gent te vinden zijn. De meeste rederijen bieden verschillende vaarroutes aan. Zo kun je een boottocht van 40 minuten maken door de middeleeuwse stad, maar heb je ook de mogelijkheid om een tocht van 90 minuten te maken. Tijdens deze tocht vaar je door de hele stad en leer je over de geschiedenis van deze prachtige stad. De meeste gidsen zijn meertalig, waardoor je ook genoeg tijd hebt om lekker rond te kijken en al het moois in je op te nemen.

Sta je liever zelf aan het roer? Geen enkel probleem. Veel rederijen verhuren boten die je zelf mag besturen. Het leuke hiervan is dat je op je gemak over de Gentse wateren kunt varen en nog meer tijd hebt om te genieten van de schitterende gebouwen en prachtige tuinen langs de kades. Deze boten zijn echter niet voorzien van een gids, dus het kan handig zijn een informatieboekje aan te schaffen. Voor het zelf besturen van een bootje hoef je niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs; je hoeft ook geen vaarervaring te hebben, al wordt dit wel aangeraden in verband met de drukte op de riviertjes en kanalen. Vaak is de enige voorwaarde die gesteld wordt dat je ouder bent dan 18 jaar.

Plaats een reactie