De zon opzoeken in Gambia

Tijdens de koude en donkere wintermaanden kiezen steeds meer mensen ervoor om voor korte of langere tijd de zon op te zoeken. Eén van de landen die op relatief korte vliegafstand ligt en waar de zon gegarandeerd schijnt tijdens onze wintermaanden is Gambia. Dit kleine land staat bekend om zijn gastvrijheid, schitterende natuur en gemoedelijkheid. Daarbij is het één van de veiligste landen in Afrika.

Perfect klimaat
Gambia heeft een tropisch savanneklimaat met zonovergoten dagen en koele nachten, waardoor het niet zo plakkerig wordt als in andere winterzonbestemmingen. De temperatuur van de zee ligt tijdens onze wintermaanden rond de 20 graden Celsius; uitermate geschikt om even wat verkoeling in te zoeken. Op de brede zandstranden groeien palmbomen waardoor je je werkelijk in het paradijs waant. De afgelopen jaren is de toeristenindustrie in Gambia steeds meer op gang gekomen en zijn de luxe hotels en resorts als paddenstoelen uit de grond gerezen. De meeste van deze onderkomens organiseren allerlei excursies. Deze excursies worden geleid door een gids die je alles kan vertellen over de natuur, de dorpjes en alle andere bezienswaardigheden die je op je excursie aandoet.

Derdewereldland
Ondanks dat de toeristenindustrie snel groeit is Gambia nog steeds een derdewereldland. Vooral buiten de toeristische bestemmingen in de binnenlanden van Gambia is dit goed merkbaar. De mensen die hier wonen hebben werkelijk niets. Wanneer je bijvoorbeeld wat potloden of oud schoeisel meeneemt kun je deze mensen dolblij maken. Ook de gidsen die de excursies begeleiden doen dit vaak voor een erg laag loon. Wanneer je iets kunt missen kun je hier rekening mee houden en ze een kleine fooi geven.

Ben je op zoek naar een geschikte winterzonbestemming die niet duur is, op slechts 6 uur vliegen ligt, waar je in een paradijselijke omgeving volledig tot rust kunt komen en waar de bevolking ook nog eens ontzettend vriendelijke en gastvrij is? Zoek dan niet verder; Gambia heeft het allemaal!

Plaats een reactie