Eindelijk sneeuw in de wintersport gebieden?

Het leek er even op dat de kerstvakantie voor mening wintersporter in het water zou vallen, veel pistes waren aan het begin van de vakantie nog groen en werken de sneeuwkanonnen op volle toeren en op sommige pistes wordt zelfs sneeuw van hoger gelegen gebieden naar beneden gebracht om er maar voor te zorgen dat er nog een beetje te skiën valt.

Gelukkig zit er een verbetering aan te komen in de wintersport gebieden, de komende dagen daalt te temperatuur aanzienlijk wat de kwaliteit van de sneeuw ten goede komt, en er is sneeuw toegezegd.

Witte kerst voor de Noordalpen

Eerste kerstdag verwacht men veel neerslag, omdat de 0 graden grens dan nog rond de 1500 a 2000 meter ligt zal dit in eerste instantie in het dal weinig plezier brengen. Aangezien de temperatuur die dag ook gaat dalen veranderd de neerslag in het dal in een wit laagje poedersuiker.

Op vrijdag de tweede kerstdag wordt het echt super, de noordalpen kunnen ongeveer 10 a 15 centimeter sneeuw verwachten en met een beetje geluk valt er meer dan 20 centimeter op de nu nog groene en met kunstsneeuw bedekte pistes.

De sneeuw van sneeuwkanonnen heeft één nadeel het is namelijk vrij snel erg ijzig daardoor heb je echt de kanten van je ski’s nodig. Heb je nog geen onderhoud laten doen dan is dat zeker aan te bevelen. Doe het trouwens gewoon in het wintersportdorp waar je bent, vaak is het stukken goedkoper en de meeste skiverhuurbedrijven beschikken over supermoderne machines bovendien steun je er ook de locale economie mee, die het deze maand toch al niet best hebben vanwege het slechte begin van de winter.

Plaats een reactie