Laat je culinair verrassen aan het Gardameer

Italië heeft een zeer gevarieerde keuken. Je zal eigenlijk kunnen stellen dat de Italiaans keuken zo gevarieerd is dat je eigenlijk niet kunt spreken over een typisch Italiaanse keuken. Elke streek in dit land heeft wel weer zijn eigen gerechten en interpretaties van nationale gerechten. Neem nou de regio rond het Gardameer. Ook hier vind je weer typische gerechten die je alleen vind rond dit meer.

Lokale gerechten
De lokale keuken maakt gebruik van de producten en ingrediënten die in de directe regio te vinden zijn. Dit betekent dus dat er veel visgerechten op het menu zullen staan. Maar ook olijven, lokale hamsoorten, lekkere kaas en nog veel meer komt uit deze regio. Als je dus echt op wilt gaan in de culinaire traditie van deze regio zoek je een goed restaurant waar ook de lokale bewoners komen om te proeven van al het lekkers wat deze regio te bieden heeft.

Traditioneel of toeristen
Natuurlijk zijn er ook genoeg restaurants die bieden wat je als toerist graag op je bord verwacht. Hierbij kun je vooral denken aan pizza en de wat meer gekende Italiaanse gerechten die je overal kunt vinden. Toeristenrestaurants zijn vaak ook goed herkenbaar. Ze bieden vaak complete menu’s aan en ook de gerechten op de kaart zijn herkenbaar. Doordat de toeristenrestaurants goed herkenbaar zijn, geldt dit ook voor de restaurants die zich niet zo op toeristen richten, maar op culinaire liefhebbers. Hier vind je de lokale streekgerechten vergezeld met lekkere wijnen uit de regio. Hier zul je namen op de kaart tegenkomen die niets zullen zeggen, maar eigenlijk ben je in dit type restaurant veel beter in staat om te beleven hoe het is om hier te wonen, want je komt in aanraking met de echte eetcultuur van deze streek.

Het Gardameer is een mooie regio met een uitstekende keuken. Je moet wel even goed opletten dat je niet in een toeristenrestaurant komt om de echte lokale cuisine te ervaren. En als je dan zo lekker gegeten hebt is er ook altijd wel een plek waar je kunt genieten van een heerlijk ijsje van de streek.

Plaats een reactie