Gestrand tijdens de reis naar de wintersport

Afgelopen weekend raakte diverse studenten in een bus onderweg of op de terugweg naar huis vast in de sneeuw, de bus waarmee het gezelschap op reis was reed zich zelf vast in de diepe sneeuw en verder rijden was onmogelijk niet alleen vanwege de gladheid maar ook in verband met de veiligheid van de andere weggebruikers.

Reisvoorbereidingen

Belangrijk voor iedere wintersportreis zijn de voorbereidingen, we schreven afgelopen week al wat handige tips op over je auto. Maar ook de reis zelf mag je nooit en te nimmer onderschatten. Het weer kan plotseling omslaan of verkeershinder door files, wegwerkzaamheden of een ongeval kunnen behoorlijk roet in het eten gooien. Goede voorbereidingen zijn dus essentieel.

Warme dekens in de auto

Ga niet op weg zonder een paar goede warme dekens, deze houden je warm als je per ongeluk toch stil komt te staan. De kachel in de auto kan namelijk niet altijd blijven draaien helemaal als je vastraakt is na verloop van tijd de bezine of diesel van je auto op en daarmee dus ook de aanvoer van warme lucht.

Net als warme dekens een thermosfles met warm water ook een aanrader, ook al ben je geen thee of koffie liefhebber, warm water zorgt ervoor dat je lichaam iets warms binnenkrijgt. Vergeet dus de theezakjes en de Nescafé niet.

Zorg voor brandstof

Let op je brandstofmeter, je raakt aardig in de stress als halverwege de file het lampje van de lege tank oplicht. Nu is dit in veel gevallen niet te voorzien maar bij slechte weersomstandigheden is het raadzaam om de tank niet leeg te rijden en desnoods bij een halve tank al weer te gaan tanken.

Eten mee een must

Iets te eten meenemen is best belangrijk, en dan niet alleen chips en snacks maar gewoon wat broodjes. Tijdens het lange wachten krijg je snel genoeg trek in iets lekkers. En bovendien schreeuwt je lichaam op een gegeven moment om brandstof vooral als het erg koud is.

Plaats een reactie