Spektakel op de kerstmarkt in Bochum

Je kunt deze dagen kiezen uit een groot aantal kerstmarkten in Nederland, België en vooral Duitsland. Voor wie de alom bekende kerstmarkten van Keulen, Düsseldorf en Oberhausen al gezien heeft is er een leuk alternatief in Bochum. Ik ontving vandaag een persbericht over een zwevende kerstman in Bochum. Dat is nog eens een leuk stukje spektakel toevoegen aan je kerstmarkt. Voormalig circusartiest Falko Traber is als vliegende kerstman van de partij om met zijn slee op duizelingwekkende hoogte over de hoofden van de bezoekers te zoefen. In de weekenden doet hij er nog een schepje bovenop: dan glijdt hij via een abseiltouw vanaf het dak van de Sparkasse naar het podium beneden. Bezoekers kunnen hun foto’s van dit spektakel direct delen met het thuisfront: dit jaar is er namelijk voor het eerst draadloos internet op de kerstmarkt. Op de Dr.-Ruer-Platz kan iedereen kosteloos en onbeperkt surfen op het web. Hij doet dit twee keer per dag: om 17 en om 19 uur.

In de weekenden doet hij er nog een schepje bovenop: dan glijdt hij via een abseiltouw vanaf het dak van de Sparkasse naar het podium beneden. Bezoekers kunnen hun foto’s van dit spektakel direct delen met het thuisfront: dit jaar is er namelijk voor het eerst draadloos internet op de kerstmarkt. Op de Dr.-Ruer-Platz kan iedereen kosteloos en onbeperkt surfen op het web.

Lichtjes zover het oog reikt
Glühwein drinken onder een fonkelende sterrenhemel? Het kan op de Husemannplatz, waar dit jaar opnieuw met behulp van een zes meter hoog lichtdak van 15 bij 15 meter een sterrenhemel wordt nagebootst. De straten tussen de Südring en de Boulevard fonkelen bovendien in het licht van meer dan 20.000 LED-lampjes.
Op de middeleeuwse markt rondom de Pauluskerk staat het historische reuzenrad uit 1921. De nostalgische attractie werd een paar jaar geleden voorzien van nieuwe gloeilampen en baadt in een zee van lichtjes. Op de markt tonen zoutzieders, mandenvlechters, glasblazers, naaisters en vele anderen hun kunsten en maken unieke en originele kerstcadeautjes. Door de vele fakkels, olielampen en kaarsen baadt de markt in een betoverend licht.
De kleintjes vergapen zich in het Sprookjesbos, dat dit jaar voor de tweede keer de kerstmarkt opluistert. Bij 100 hutjes, waar negen sprookjes worden uitgebeeld, is de betovering compleet. In het weekend wordt er afwisselend op zaterdag en zondag vanaf 14 uur een kinderprogramma georganiseerd.

Data en bereikbaarheid
De kerstmarkt in Bochum is tot 23 december 2014 dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur geopend. De show met de vliegende Kerstman vindt iedere dag plaats om 17.00 en 19.00 uur op de Dr.-Ruer-Platz. De kortingspas à 6 euro is verkrijgbaar bij de Bochum Ticketshop Touristinfo, Huesstraße 9. Tip: op 7 december is het van 13 uur tot 18 uur koopzondag in Bochum en zijn de winkels open. Bochum is vanuit Nederland gemakkelijk bereikbaar per trein en auto. Het centraal station van Bochum verbindt de stad met alle belangrijke steden in binnen- en buitenland. Kijk voor de dienstregeling op www.bogestra.de of www.bahn.de. Ook via de autosnelwegen is Bochum goed bereikbaar. De negen parkeergarages met meer dan 5.000 parkeerplaatsen bieden voldoende parkeergelegenheid in het centrum van Bochum.

Bekijk voor meer informatie de website van de Bochumse kerstmarkt: www.bochumse-kerst.nl.

Plaats een reactie