De Kerstmarkten van Düsseldorf

Gisteren bezocht ik de zes kerstmarkten in Dusseldorf, een leuke en vooral gezellige dag vooral aan het einde toen de glühwein in het spel kwam.

De zes kerstmarkten zijn verspreid door zowel de Altstadt als het nieuwe centrum van Düsseldorf. De leukste kerstmarkt is gelegen aan de Marktplatz tegenover het oude prachtige Raadhuis van Düsseldorf. Op deze kerstmarkten tref je nog echte ambachten aan en kunstenaar met betaalbare en leuke kunstwerken. Het leuke is dat je op de kerstmarkt mag meekijken bij de oude ambachten, je kunt indien je Duits het toelaat ook gericht vragen stellen. Dat maakt deze kerstmarkt erg leuk. Even verder achter het Raadhuis staat het prachtige reuzenrad, de verwarmde cabines beloven een prachtig uitzicht over de stad en de Rijn.

De gezelligste Kerstmarkt

De kerstmarkt op de Shadowplatz ingeklemd tussen de grote warenhuizen en in de nabijheid van de Köningsallee vond ik de gezelligste kerstmarkt, de hippe glühwein huisjes met bijpassende lekkernijen met een romantische inrichting maken deze kerstmarkt erg leuk om even bij te komen met een glühwein als opwarmertje. En eenmaal klaar met opwarmen is het weer shoppen bij één van de prachtige winkels rondom de Schadowplatz.

Romantisch op de kerstmarkt

Echt warm wordt het pas op de kerstmarkt op het plein voor het majestueuze Carsch Warenhuis. Duizenden lampjes verlichten het plein en de de leuke stalletjes bieden een totaal ander aanbod dan de overige kerstmarkten in Düsseldorf. Vanzelfsprekend was ook hier de glühwein erg kostelijk.

Onze tips:

  • De Kerstmarkten in Düsseldorf zijn perfect te lopen, tussen de markten zit elke keer hoogstens 500 meter.
  • Kom vroeg. De parkeerplaatsen raken tijdens de advents weekenden snel vol, eventueel parkeren bij de Rheinuffer tegenover de Tonhalle is een goed alternatief en een uitstekend begin punt voor de tocht langs alle kerstmarkten.
  • Let goed op je waardevolle spullen, het kan op sommige kerstmarkten erg druk zijn en dat is de ideale plek voor zakkenrollers. Gelukkig is de Duitse politie ruimschoots aanwezig, zowel opvallend als onopvallend.
  • Vergeet niet te shoppen, de winkels in Düsseldorf zijn prachtig ingericht en volledig in kerstsfeer.
  • Zorg voor kleingeld, bij de meeste kraampjes kun je alleen cash betalen en om veiligheidsredenen pakken zij liever geen biljetten van meer dan 50 euro aan.
  • Glühwein is lekker, maar door de kou en de warmte van de drank werkt de alcohol veel sneller, pas dus op.

Plaats een reactie