Rokende pinpassen

De bruisende metropool Londen heeft door de jaren duidelijk niet ingeboet op het aantal bezoekers. De Engelse hoofdstad telt namelijk regelmatig dertien tot veertien miljoen internationale bezoekers per jaar. Veelal komen de bezoekers af op het Unesco Werelderfgoed waaronder de Tower of Londen en Palace of Westminster toe behoren.

Maar ook steeds vaker wordt de stad bezocht als een vriendinnen uitje. Wanneer men eenmaal gewend is aan het links rijden en het eerst rechts kijken voordat je oversteekt, is Londen bij uitstek een heerlijke bestemming waar menig vrouwen- en modeminnend hart sneller van gaat kloppen. De pinpassen en de creditcards worden dan ook veelvuldig door de pinautomaten gehaald om nieuwe fashion items eigen te maken. De modehuizen vieren ondanks de nog altijd heersende crisis dan ook steevast hoogtij dagen. Een opvallend feit hierbij is wel dat je op heel veel plekken tassen voorbij ziet komen van zeer betaalbare modehuizen als Primark, Topshop en Miss Selfridge. Met name het jongere publiek gaat in dit soort winkels volledig uit zijn of haar dak. Wie iets meer te besteden heeft kan de dagen slijten in warenhuizen als Harrods die enkele verdiepingen die gevuld zijn met de allernieuwste tassen en kledingstukken van Micheal Kors, Givenchy, Mulberry of Dolce & Gabbana.

Wanneer de rook van de pinpassen is opgetrokken en je op zoek bent naar leuke accessoires of andere hebbedingetjes, is het zeker de moeite waard om de Camden Markets te bezoeken. De sfeer, het eten en de zeer betaalbare goederen die je hier treft zijn meer dan een bezoekje waard. De geheel eigen identiteit die je hier ontdekt laat zeker een bijzondere kant van Londen zien. Veel plezier alvast!

Plaats een reactie