Ontdek de Schotse Highlands

Schotland staat natuurlijk bekend om haar whisky’s. Het land biedt echter meer. Voor de natuurliefhebber is Schotland een echte must. De Schotse Highlands bieden volop wandel mogelijkheden. Van dagwandeling tot meerdaagse wandeling, Schotland biedt het. 

West Highland Way
De echte Highlands beginnen zo’n 70 kilometer ten noorden van Glasgow; net ten noorden van Loch Lomond. De West Highland Way is de populairste wandeling in Schotland. Deze wandeling loopt ook door dit gebied en kan hier makkelijk opgepakt worden. Vooral de laatste etappes van deze wandeling zijn adembenemend mooi. Het deel van Bridge of Orchy naar Kinlochleven is een prachtige wandeling die je door het grootste onbewoonde gebied van Groot-Brittannië leidt. Je zult hier van de ene in de andere verbazing vallen terwijl je door de Highlands loopt. Let er wel op dat deze etappe een kleine 40 kilometer lang is en dat je onderweg over de Devil’s Staircase moet; hoewel je van de voet van deze puist in ongeveer 45 minuten naar de top loopt is de klim een erg steile. Eenmaal boven word je getrakteerd op een wijds uitzicht. Bij goed weer kun je in het noorden de hoogste berg van Schotland en heel Groot-Brittanië, de Ben Nevis zien liggen. De etappe is in 1 dag te doen, maar wellicht is het beter om hem in twee etappes op te splitsen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om in Kingshouse te overnachten. Het laatste stuk van de West Highland Way is tevens zeer de moeite waard. Dit deel leidt je van Kinlochleven naar Fort William en is ruim 25 kilometer lang.

Uitdagend
De Highlands bieden de wandelaar behoorlijk wat uitdagingen, zo kan het er werkelijk spoken en is er weinig beschutting tegen de elementen waar Schotland zo om bekend staat. Er zijn ook diverse wandelingen die niet door de Highlands lopen, maar wel zeer de moeite waard zijn. Zo kunnen er mooie dagwandelingen gemaakt worden ten zuiden van Loch Lomond, in de buurt van het plaatsje Balmaha. Ook zijn er diverse prachtige wandelingen te maken in de buurt van Loch Ness; misschien vang je nog een glimp op van het Monster van Loch Ness.

Plaats een reactie