Evenementen in Lille

Dat Lille een leuke stad is om één of meerdere dagen aan toe doen wist je waarschijnlijk al. Het is een relatief dichtbij Nederland gelegen stad met een mooie historisch centrum met veel mooie oude gebouwen. Daarnaast zijn er ook tal van Musea te vinden in Rijsel, zoals de stad in het Nederlands wordt genoemd. Naast culturele hotspots is deze Noord Franse stad ook een uitstekende locatie voor de shop-aholic. Er is een groot winkelcentrum en ook zijn er een aantal mooie winkelstraten in het historische centrum. Dit alleen al is reden genoeg om er eens op uit te trekken naar Lille. Maar wat is er nou leuker om naar deze stad te gaan als er een evenement plaats vindt. In dit artikel vind je informatie over een aantal van de evenementen in Lille die voor de laatste maanden van dit jaar en het jaar 2015 op de agenda staan.

Carnaval
Het begint al redelijk vroeg met leuke unieke evenementen voor 2015. Van 14 tot en met 16 februari zal in de wijk Wazemess carnaval gevierd worden. Carnaval heeft hier een lange traditie. Een uniek element is de nachtoptocht die vrijdagnacht plaats vindt. Je moet natuurlijk wel een beetje van carnaval houden, maar wanneer je liefhebber bent is het leuk om eens te kijken en te ervaren hoe dit wereldwijde feest voorafgaand aan de periode van het vasten hier wordt gevierd.

Kerstmarkt
Van 19 november tot en met 30 december 2014 zal er de jaarlijks kersmarkt neerstrijken in het centrum van Lille. Wanneer je wilt genieten van een leuke kerstmarkt in een andere cultuur, dan kan zo net nog voor de poort van 2015 een bezoek aan deze kerstmarkt zeker aan te raden zijn. Bovendien zal ook tijdens de kerstmarkt het straatbeeld worden opgefraaid met een reuzenrad van waaruit je een prachtig zicht hebt op de kerstmarkt en de historische binnenstad. Natuurlijk is er eind 2015 ook weer een kerstmarkt.

Het hele jaar door zijn er activiteiten in Lille die nog net een beetje meer elan geven aan je verblijf. Als je een citytrip naar Rijsel plant doe je er goed aan om eerst eens te kijken of er leuke evenementen zijn die verblijf net dat stukje meerwaarde kunnen geven.

Plaats een reactie