Kerst in de Ardennen

De donkere dagen beginnen zo stilletjes aan weer. Een periode waarbij het weer hier meestal wat grauw is en we de gezelligheid binnen gaan opzoeken. Toch is dit niet nodig. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er met de kerst op uit te trekken. Eén regio waar je naartoe zou kunnen en bovendien niet ver van onze landsgrens te vinden is, is de regio van de Ardennen. In de Ardennen is voldoende leuks te vinden buiten deur tijdens de kerstperiode.

Kerstmarkten
De Ardennen kennen veel kerstmarkten. Een periode waarin de stad fraai verlicht is, lekkere geuren je tegemoet komen en het mooie van de winter wordt gecombineerd. Er zijn te veel kerstmarkten om op te noemen, maar die van Luik is de grootste en ook die van La Roche Ardenne is leuk om met je gezin naar toe te gaan. Normaal vind je hier een ijspiste van bijna 400 vierkante meter. Let wel op, want we hebben vernomen dat er gemeenten zijn in België die hebben gekozen om vanwege energiebesparende maatregelen dit jaar geen ijspiste te plaatsen. Dit heeft te maken met de dreigende energieschaarste die deze winter in België kan voorkomen. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat ook de ijspiste van La Roche Ardenne hierdoor komt te vervallen, maar het kan raadzaam zijn om vlak voordat je gaat boeken nog even te actualiteit omtrent dit onderwerp te checken.

Accommodaties
Tijdens de kerstperiode zijn de prijzen van de vakantiewoning niet aan de hoogste kant. We hebben hier niet te maken met het hoogseizoen, waardoor de prijzen vaak wat lager liggen. Het kan zijn dat een huisje in de kerstperiode iets duurder is dan de dagen rondom kerst, maar dit is nog altijd veel lager dan in het hoogseizoen. Naast het huren van een huisje in een mooie rustieke omgeving zijn er ook tal van hotels. Ook kun je eens denken aan het gebruiken van de nieuwe middelen zoals AirBNB.

Leuke uitjes
Ook in de winterperiode zijn er tal van leuke uitjes te ondernemen. Er zijn vele musea en evenementen die speciaal in deze tijd van het jaar worden georganiseerd. De Ardennen zijn ook de plek in België waar het meeste sneeuw valt. Sneeuw heeft altijd een sprookjesachtig effect op het landschap en bovendien biedt sneeuw tal van wintersportactiviteiten. Er zijn tal van langlaufparcours, maar ook een aantal pistes en zelfs een rodelbaan. Mocht er minder sneeuw liggen, dan is het nog altijd leuk om een lange wandeling te maken

Kerst vieren in de Ardennen is een heerlijke manier om samen met je familie en geliefden tot rust te komen en weer helemaal naar elkaar toe te groeien.

Plaats een reactie