Vakantiebeurs 2014

Vanaf 15 januari is het weer zover! Op deze datum opent het beursgebouw in Utrecht haar deuren voor de bezoekers van de vakantiebeurs. Ook dit jaar zijn er weer vele reisorganisaties aanwezig om de reislustigen te dienen van informatie en mogelijkheden die er zijn om te reizen.
Wereldwijd
Of je het nu gewoon in Nederland zoekt of misschien een verre exotische bestemming; op de vakantiebeurs kun je je mondiaal oriënteren. Praktisch alle continenten zijn vertegenwoordigd en vaak ook ingedeeld per hal en gebied op het beursterrein.
Kamperen in het donker
Naast de typische bestemmingen is er ook een fraai aangeklede hal waar je als kampeerliefhebber in het donker kan genieten van alle mogelijkheden die op dit vlak worden geboden. In deze sfeervol verlichte hal, met de typische geuren die je associeert met kamperen, is er voor ieder kampeerder wel iets te vinden. Van de meest luxe Glampingmanier tot terug naar de Basics.
Duitsland altijd gastvrij
Het meest aanwezige land op deze editie van de vakantiebeurs is ongetwijfeld Duitsland. Aan dit land wordt dit jaar extra aandacht geschonken. De gastvrijheid van Duitsland is in veel gevallen ongekend, maar van een enorm hoog niveau. Je hoeft het niet altijd ver te zoeken om een aangename vakantie te beleven.
Nieuwe bestemmingen
Veel landen brengen ook nieuwe bestemmingen onder de aandacht. Vaak zijn dit gebieden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn, maar tot voor kort niet zo makkelijk bereikbaar waren. Een mooi voorbeeld hiervan is de Hongaarse stad Debrecen. Sinds kort vertrekken er met grote regelmaat vluchten vanuit Eindhoven Airport naar Debrecen. Voorheen lag Debrecen niet zo voor de hand, maar sinds de bereikbaarheid van deze prachtige historische stad is verbeterd is deze stad, en met name ook de regio, zeker de moeite van het bezoeken waard.
Waar en wanneer?
Kijk ook gerust eens rond op de ‘Vakantiebeurs 2014’ en laat je verassen door nieuwe bestemmingen en manieren van vakantie beleven. De beurs is gesitueerd in de jaarbeurshallen in Utrecht en zal open zijn voor het publiek van 15 t/m 19 januari.
Tekst: Vincent Luijer
(C) Foto: VNU Exhibitions Europe

Plaats een reactie