Toeristenhel Benidorm

Benidorm is een synoniem voor massatoerisme. Wat een vreselijke stad is dat zeg! Nu zal ik wel helemaal gek zijn, want jaarlijks trekken er miljoenen toeristen naar deze betonnen toeristenhel. Dat je graag naar Spanje op vakantie gaat dat begrijp ik helemaal. Zelf kom ik ook minstens eens in de twee jaar in Spanje (als ik de Canarische Eilanden meereken). Waar je mij echter niet zo snel zult zien is Benidorm.
Afgelopen week moest ik wel. Ik moest immers foto’s maken en teksten schrijven voor een nieuwe Benidormpagina op één van onze sites. Wat ik aantrof was een sfeerloze stad met veel kansloze types die met zijn allen derderangs toeristenvoer en sleezy cocktails naar binnen zitten te werken. Ja, de stranden zijn de moeite waard. Maar van die stranden werd ik niet helemaal vrolijk. Geen gezellige strandtentjes op het strand, maar vooral veel mensen…. heel veel mensen.
Wie nog naar Benidorm op vakantie gaat die wens ik veel plezier. Mijn gezicht zullen ze in deze toeristenhel niet zo snel meer zien.

Plaats een reactie