Kledingvoorschrift

Ik begrijp helemaal dat je op vakantie wilt genieten van de warmte van de zon. Dat je daarom op het strand of aan het zwembad halfnaakt rondloopt begrijp ik helemaal. Wat ik niet begrijp zijn als die blote bovenlijven die ik op Tenerife in de straten, in de bergen en zelfs in restaurants zie. Het lijkt er op dat naarmate het vel meer gaat hangen of de huid meer bedekt is met tatoeages, het aantal kledingstukken afneemt. Zullen we met zijn allen afspreken dat plakplaatjes niet huidbedekkend genoeg zijn en dat als ik oud vel wil zien ik wel als vrijwilliger in een bejaardentehuis opaatjes en omaatjes ga wassen? En dat als ik vet wil zien in een restaurant dat dat hoogstens op mijn bord mag liggen. Liever niet in kilo’s tegelijk aan de tafel tegenover me.

Plaats een reactie