Startup ontwikkelt reisgidsen op basis van social media

Hoe vind je nu bijzondere dingen te doen voor tijdens je stedentrip? De nieuwe startup Suggestme.com claimt een revolutie op het gebied van reisgidsen te bieden. De website toont naast de bekende highlights een groot aanbod aan unieke suggesties van andere reizigers en locals die gevonden zijn op social media.
Eén van de oprichters, Henk Jan Bijmolt, licht het concept toe: ,,Het belangrijkste doel van de site is dat reizigers passende highlights ontdekken voor hun citytrip. Naast de bekende highlights geeft de website bijzondere suggesties die een trip uniek maken. Door continu de bekende social media zoals Facebook, Twitter en Foursquare in de gaten houden weten we precies wat er speelt in een stad. De reisgids blijft zo altijd actueel. Bovendien komen uitsluitend hotspots waar andere locals en reizigers over praten op de website naar voren. Zo kon je op SuggestMe.com bijvoorbeeld zien welke pleinen en bars populair waren tijdens koninginnedag in Amsterdam afgelopen dinsdag en zie je vandaag weer andere hotspots bovenaan.”
De verzamelde social data wordt door de startup verwerkt zodat er bijvoorbeeld te zien valt wanneer het druk of juist rustig is bij een highlight. Ook kunnen de bezoekers filteren op veel genoemde woorden in social media zoals “romantisch” of “live muziek”. Daarbij kan men lezen wat er gezegd wordt in social media over deze highlights. Tot slot kunnen de highlights verzameld worden in een een persoonlijke cityguide. Deze kan men vervolgens delen met vrienden of gratis printen voor vertrek. De startup claimt de eerste persoonlijke, social reisgids te zijn. “
De startup verwacht in 2013 dat maandelijks meer dan 30.000 reizigers een persoonlijke reisgids samenstellen.

Plaats een reactie