Vuurwerkvrije vakantieparken


Ooit heb ik tijdens een oudejaarsavond van iets te dichtbij kennis gemaakt met een vuurpijl. Helaas zorgde dit stukje plezier voor een ander een avond en nacht lang voor veel ongemak, een forse brandwond en de schrik van mijn leven zorgen er nu nog steeds voor dat ik tijdens een oudejaarsavond niet buiten te zien zal zijn. Onze directe buren kennen het verhaal en gelukkig krijgen we dan ook geen scheve gezichten als ik mij dus niet buiten laat zien voor het gebruikelijke rondje handjes geven en het toasten met een glas bubbels. Natuurlijk halen we dat later in of zodra de wijk weer rustiger is en niet op een oorlogsgebied meer lijkt.
Nu kwam ik een tijdje geleden in gesprek met iemand van Landal Greenparks, ik schijn namelijk niet de enige te zijn met een bloedhekel aan vuurwerk. Veel gezinnen met jonge kinderen of met huisdieren kiezen er jaarlijks voor om te “vluchten” tijdens oudjaarsavond. Weg van al het geknal en de luchtverontreiniging.
Landal Coldenhove midden op de Veluwe en Landal Orveltermarke in Drente zijn echte vuurwerkvrije parken. De beide parken liggen op een behoorlijke afstand van een woonkern en zijn bewust vuurwerkvrij.
Naast de twee vuurwerkvrije parken zijn er ook nog drie parken waar geen vuurwerk mag worden afgestoken in verband met de rieten daken van de woningen. dit zijn Landal De Witte Bergen in Overijssel, Landal Reevallis in Limburg en Landal Dwegter Sand in het Duitse Munsterland. in de omgeving van de parken kan het echter wel voorkomen dat er geknald wordt.
De enige knallen die u tijdens oud en nieuw op de parken zult horen zijn de knallende champagne kurken.
Ik denk dat Landal met deze vuurwerk vrije parken een gat in de markt heeft gevonden, en wie weet “vluchten” wij ook wel naar zo’n park.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren