Twee wandelgidsen voor Nieuw-Zeeland

Uitgeverij One Day Walks brengt als eerste in Nederland twee gidsen met dagwandelingen in Nieuw-Zeeland uit: één over het Noordereiland, de andere over het Zuidereiland. Naast 20 gedetailleerd beschreven wandelingen is in elke gids een aantal suggesties voor verder wandelen opgenomen: voor het Noordereiland 15, voor het Zuidereiland meer dan 20. De auteurs en fotografen, Hans Wismeijer en Marijke Sarneel, kennen Nieuw-Zeeland op hun duimpje en hebben alle in deze gidsen opgenomen wandelingen tussen november 2011 en april 2012 zelf gelopen, beschreven, in kaart en in beeld gebracht. ‘Wandelen in Nieuw-Zeeland – Noordereiland’ (ISBN 978-90-78194-15-6) en ‘Wandelen in Nieuw-Zeeland – Zuidereiland’ (ISBN 978-90-78194-14-9) kosten € 14,95 per stuk. Een voorbeeldwandeling van elk is te bekijken via www.wandeleninnieuwzeeland.nl.
Over Nieuw-Zeeland
Een betere wandelbestemming dan Nieuw-Zeeland is moeilijk voor te stellen. Nieuw-Zeelanders zelf weten dat al lang, maar ook steeds meer Nederlanders en Vlamingen ontdekken de wandelmogelijkheden. De verscheidenheid aan uiteenlopende landschappen is groot, van het subtropische Northland tot de grillige kusten en indrukwekkende vulkanen van het Noordereiland. Maar ook het ongerepte Fiordland (dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco is opgenomen), de haast ondoordringbare regenwouden en de ruige bergketen van de Zuidelijke Alpen van het Zuidereiland.

De gidsen
Voor de wandelingen in deze gidsen zijn de auteurs op zoek gegaan naar de interessantste en mooiste routes, verspreid over het hele land, waarbij alle voor Nieuw-Zeeland kenmerkende landschappen aan bod komen. Ze variëren in lengte van 9 km tot 21,5 km en omvatten zowel lichte routes zonder al te veel hoogteverschillen als pittige bergwandelingen. Ongeveer de helft ervan voert door bekende wandelgebieden in Nieuw-Zeeland, de andere helft door minstens zo mooie streken die bij toeristen onbekend zijn. De meeste wandelingen lopen over gemarkeerde paden. Bij iedere routebeschrijving staat de tijdsduur, de zwaarte en het aantal meters stijgen en dalen aangegeven, evenals een aantal GPS-coördinaten. De beknopte inleiding en de foto’s geven een goed beeld van wat je als wandelaar onderweg kunt tegenkomen.
Zelf gemaakt
Als een van de weinige uitgeverijen brengt One Day Walks Publishing wandelgidsen uit die helemaal zelf zijn gemaakt. Zo werkt de uitgeverij langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud zelf getest en beproefd is.

Plaats een reactie