Oktoberfest 2012 van start


Zestien dagen lang duurt het Oktoberfest dit jaar, het grootste volksfeest ter wereld wordt dit jaar voor de 179ste keer gevierd op de beroemde Theresienwiese. De 14 grote biertenten van de lekkerste bierbrauereien uit Beieren verwachten deze dagen meer dan 7 miljoen bezoekers uit alle uithoeken van de wereld. Naast de miljoenen liters bier werken de bezoekers ook nog eens meer dan een half miljoen halve haantjes weg.
Het grote volksfeest is ooit ontstaan uit het huwelijksfeest van Kronprins Ludwig en Prinses Therese waar de naam van het grote terrein is afgeleid: Theresienwiese.
Bier, bier en nog eens bier.
Net als vroeger wordt het speciale Wiesn bier speciaal voor het oktober fest gebrouwen, het bier heeft een hoger alcohol percentage dan het normale bier en wordt tijdens het oktoberfest alleen geschonken in een zogenaamde maß, deze bierpul bevat gemiddeld 0,9 liter bier. De kostprijs van een maß bedraagt dit jaar tussen de €9,10 en €9,50 en is daarmee 3,9% duurder dan vorig jaar.
Overnachten in München peperduur
Het succes van het Oktoberfest heeft ook zijn keerzijde, de hotelkamer prijzen schieten in oktober naar recordhoogtes, betaalbare accommodatie is niet meer beschikbaar en de hotels welke nog kamers beschikbaar hebben vragen daar record bedragen voor. prijzen van € 300,- per nacht zijn zeer gebruikelijk tijdens de zestien dagen die het oktoberfest duren.
Duitsland in feeststemming
Het oktoberfest is voor veel bedrijven in Duitsland de perfecte tijd om even uit te pakken; Lufthansa – duitslands grootste luchtvaartmaatschappij- heeft speciale oktoberfest vliegtuigen ingezet waarbij de bemanning gekleed is in de typische klederdracht uit Beieren. Stewardessen in Dirndl en de stewards en piloten in tracht.

Plaats een reactie