benzine toerisme door BTW verhoging

21% bedraagt de BTW vandaag in Nederland, de gevolgen lijken op het eerste gezicht mee te vallen. De extra 2% op de dagelijkse boodschappen vallen namelijk in het niets.
Maar aan de pomp voor je brandstof ga je het de komende periode wel merken, 2% extra is al snel 3 cent extra per liter. Deze week verwachten de pomphouders in Nederland dan ook weer record prijzen aan de pomp met 1.54 voor een liter diesel en 1,89 voor een liter benzine.
Door de BTW stijging is het prijsverschil tussen Duitsland en Nederland weer groter geworden. Een liter Diesel is nu even duur (Duitsland was duurder dan Nederland) en een liter benzine scheel doet net over de grens in Emmerich momenteel 1,65 per liter, dat is dus nu al een prijs verschil van 25 cent per liter, op een volle tank kan dit voordeel al snel oplopen.
Let met het tanken wel op, Duitse tankstations verkopen deels een milieuvriendelijkere variant van benzine, niet iedere auto kan op deze brandstof rijden, lees meer over deze brandstof op allesoverduitsland.nl

Plaats een reactie