Viki Geunes en Roger van Damme openen zesde editie Belgiës grootste culinair festival

Viki Geunes en Roger van Damme openen donderdag 16 augustus om 18 uur officieel de poorten van Antwerpen Proeft. Het culinair festival op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai duurt tot en met zondag 19 augustus en, mede door het voorspelde schitterend zomerweer, stevent af op een recordeditie. Afgelopen jaar werden 120.000 bezoekers verwelkomd. Meer dan 35 toprestaurants en sterrenchefs, onder wie Viki Geunes en Roger van Damme, presenteren gerechten in degustatievorm in een weids culinair dorp.
Met twee sterren en restaurant ’t Zilte op de bovenste verdieping van het MAS mag Geunes zich de hoogste chef van stad Antwerpen noemen. Van Damme is een van de meest gelauwerde gezichten van njam!, het digitale kookkanaal van Studio 100. De sterrenchef van Het Gebaar zal op Antwerpen Proeft ook zijn bestsellers Bakken en Desserts signeren. Van Damme was restaurantgids Gault&Millau’s Chef van het Jaar in 2010, Geunes een jaar eerder.

Reserveren bij De Chéfs
Een onderdeel van Antwerpen Proeft is De Chéfs. Hierbij bieden chef-koks met een quotering van 15 of hoger bij partner Gault&Millau, zowel proevertjes als all-in arrangementen aan. Centraal staat een volstrekt uniek vijfgangenmenu, met élke gang van een ándere topchef. Ook een ruim aanbod dranken zonder beperking hoort erbij. Wie wil reserveren, moet snel beslissen. Nu reeds zijn meerdere dagen en sessies uitverkocht.
Antwerpen Proeft heeft gelijktijdig plaats met stadsfestival Bollekesfeest. De toegang tot beide evenementen op het Antwerpse Zuid is gratis.
Meer informatie
Over Antwerpen Proeft: www.antwerpenproeft.be
Over Roger van Damme: www.njam.tv

Plaats een reactie