QR code als A(l)armbandje


Hulp bieden wordt nu nog eenvoudiger gemaakt door het gebruik van QR-codes. Door de QR-code op het bandje van een slachtoffer te scannen met je smartphone of de QR-ID te bekijken op qralert.com, zie je direct informatie over de drager van het bandje. Zo kunnen omstanders en hulpdiensten snel hulp bieden als dat nodig is.
Wat is QRalert?
“QRalert is een hulpmiddel en te gebruiken door iedereen. QRalert maakt gebruik van een QR-code. Deze code staat op een QRalert-polsbandje samen met de naam van de drager en een telefoonnummer. Hulpdiensten en omstanders kunnen deze QR-code scannen met hun smartphone via een app (reader) of via het mobiel internet. Heb je geen smartphone? Dan kun je ook de QR-ID die op het bandje staat invoeren op QRalert.nl. Hulpdiensten zien direct informatie over de drager van het bandje op hun mobiel. Zo kan bijvoorbeeld een vermist kind sneller worden teruggebracht naar de ouders of de drager van het bandje worden geholpen met de juiste medicatie. Voorbeelden van mensen die QRalert zouden kunnen gebruiken zijn: backpackers, vakantiegangers, mensen met epilepsie, diabetespatiënten, kinderen, gehandicapten, ouderen of zelfs huisdieren.

Wat hebben backpackers aan QRalert?
Backpackers reizen veel en zijn daarom ook niet lang op een en de zelfde locatie en juist daarvoor is QRalert goed te gebruiken. Je hoeft voor een QRalert polsbandje niet perse iets te mankeren en daarom te gebruiken door iedereen. QRalert is een extra hulpmiddel zodat hulpdiensten ingeval van nood de drager sneller kunnen helpen. Je kunt de gegevens achter het bandje aanpassen aan elke situatie. Het zijn polsbandjes maar je kunt de bandjes ook aan je kleding of rugzak vast zetten.
• Waar verblijf je
• Wie is je reisgenoot
• Telefoonnummers van thuisblijvers
• Medicijnen
• Dokters en artsen
• Extra informatie en meer
• Jouw gegevens kan men bekijken door de QRcode te scannen
• Jouw gegevens kan men bekijken via QRalert.com
Je kunt alle gegevens altijd aanpassen en bekijken. QRalert is meer dan een noodbandje. De bandjes zijn een verlengstuk van je reis en zorgen voor een extra bron van informatie voor omstanders en hulpdiensten mocht je in de problemen zijn gekomen. Ben je benieuwd hoe een profiel eruit ziet zoals hulpdiensten en omstanders deze zullen zien? Bekijk het voorbeeld profiel dan op QRalert.com en gebruik deze code: ns4mj4d
QRalert is geen alarmcentrale, maar geeft direct informatie over de drager aan een omstander of hulpdienst, juist zonder tussenkomst van een alarmdienst.” QRalert is internationaal en dus bruikbaar overal waar internet is.
Hoe werkt QRalert?
“Je maakt een account aan op onze website. Daar vragen we een aantal basisgegevens. Na het aanmaken van een account kun je profielen aanmaken, zoveel als je zelf wil. Voor elk profiel kun je een uniek bandje bestellen via iDeal. Je krijgt 4 bandjes voor €14,95. Ze zijn trouwens kindvriendelijk gecertificeerd.
Alle gegevens die aan een QR-code zitten gekoppeld, zijn beveiligd met een certificaat en kunnen 24/7 via internet worden aangepast door de drager, zonder het bandje te vervangen. Je bepaalt zelf wat men te zien krijgt. QRalert heeft een Engelse vertaling en is dus ook in het buitenland te gebruiken. Let er dan wel op dat je al je tekst in de taal van het land schrijft. Je kunt het bandje dragen om de pols, vast zetten in kleding of zelfs aan een rugzak.”

Plaats een reactie