Azië perfecte gezinsbestemming

Voor veel ouders is een verre vakantie met kleine kinderen geen optie. Te duur, te veel heisa en geen voorzieningen voor de kids zijn de meest gehoorde redenen. Gezinnen met jonge kinderen trekken dan ook massaal met schep en emmertje naar de Hollandse of Franse kust. Ten onrechte, Azië blijkt een echte gezinsbestemming te zijn. Reisorganisatie 333TRAVEL, specialist in reizen naar Azië, zet de belangrijkste ingrediënten van een onvergetelijke verre vakantie voor ouder en kind op een rij.
Prettige vlucht
Langere reistijden en hogere ticketprijzen hoeven geen belemmering te zijn. Tijdens langere vluchten biedt men meer comfort, hapjes, drankjes en hightech entertainment. En dat terwijl vliegen sowieso al een belevenis is voor kinderen. Bovendien krijgen zij meestal aanzienlijke kortingen, vaak tot wel 25 procent. Baby’s tot wel 90 procent. Voor de allerkleinsten zijn er speciale bedjes aan boord. Bagage kan op verre vluchten meestal mee zonder bij te betalen.


Automatische upgrade
In Azië ligt de hotelprijs over het algemeen beduidend lager dan in Europa. Vakantiegangers verblijven er voor hetzelfde bedrag in accommodaties met één of twee sterren meer. Dit betekent meer comfort, uitgebreide faciliteiten en topservice. Bijna alle hotels hebben één of meerdere zwembaden. Vaak met kinderbaden voor de kleintjes en uitdagende glijbanen voor oudere kinderen. Overdag organiseren speciale kids clubs activiteiten, waarbij het kroost met internationale vriendjes speelt. Ook andere activiteiten, zoals uit eten gaan, zijn in Azië relatief goedkoop.
Oppas
Ouders willen ook zelf kunnen ontspannen tijdens een vakantie. Dankzij een goedkope en bekwame oppas is dat in Azië geen probleem. Een dagje samen op pad, of ’s avonds een romantisch diner voor twee aan het strand? Kinderoppas is altijd beschikbaar.
Activiteiten
Een rit op een olifant is een onvergetelijke ervaring. Over smalle junglepaden, of tussen de tempels van Angkor in Cambodja of Ayutthaya in Thailand. Op sommige plaatsen is het zelfs mogelijk om met de olifanten te badderen in een rivier.
Raften kan in Azië op verschillende manieren. Wildwaterraften is spectaculair en meer geschikt voor oudere kinderen. Het kan ook rustiger, zodat de kleinere kids mee kunnen. In Noord-Thailand of in het Chinese Yangshuo drijf je rustig stroomafwaarts op een bamboeraft of rubberband.
Kinderen vermaken zich nergens beter dan op het strand. De stranden in Azië zijn schoon, parelwit en rustiger dan de overbevolkte kust op de spaarzame zomerdagen in eigen land. Oudere kinderen kunnen er surfen, of snorkelend de meest prachtige koraalriffen ontdekken niet ver van de kust.
Azië herbergt veel speelparken en dierentuinen. Thailand heeft Tiger Kingdom, een soort weeshuis voor tijgers, en Siam Ocean’s World, het grootste en mooiste aquarium van Zuidoost-Azië. In Kuala Lumpur is het KL Bird Park te vinden, waar bijzondere vogels rondvliegen in grote volières. Een nachtsafari in Singapore biedt de mogelijkheid om de nachtbrakers uit het dierenrijk te spotten. Azië heeft ook diverse speelparken. Met haar spectaculaire glijbanen is Waterbom op Bali één van de bekendste. In Hong Kong is Azië’s eerste Disney Land te vinden.
Dierentuinen zijn leuk, maar nog indrukwekkender is het om dieren in het wild te spotten. Ga in India op tijgersafari op de rug van een olifant, of maak op Sumatra of Borneo een spannende trekking op zoek naar wilde orang-oetans. Dolfijnen laten zich zien in Noord-Bali of Cambodja, voor wilde olifanten is Sri Lanka the place to be.
Kijk voor verdere informatie over bestemmingen in Azië en voor individueel samen te stellen reizen op www.333travel.nl.

Plaats een reactie